Slika je simbolična.
Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 262 klicev, od tega 92 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 18 kaznivih dejanj,
  • deset prometnih nesreč I. kategorije,
  • 16 povoženj živali,
  • desetim kršiteljem cestno-prometnih predpisov so zasegli vozili, ki sta ju vozila,
  • osem prijav kršitev javnega reda in miru, štiri na javnih krajih in štiri v zasebnih prostorih,
  • enemu osumljencu so izrekli ukrep prepovedi približevanja,
  • dva požara
  • ena nesrečo pri delu,
  • en samomor.

Ponovno občutno prehiter voznik na Ptujski cesti v Mariboru

Ena izmed temeljnih nalog policije je tudi urejanje in nadzor cestnega prometa, zato policisti neprenehoma izvajajo nadzor hitrosti z merilniki hitrosti v cestnem prometu, največkrat tam, kjer so hitrosti vozil največje, in tam, kjer se zgodi največ prometnih nesreč.

Ena izmed takšnih cest je zagotovo tudi Ptujska cesta v Mariboru, ki je sicer mestna vpadnica s po dvema prometnima pasovoma za vožnjo v eno smer, vendar še zmeraj cesta v naselju Maribor.

Skorajda ne mine teden, da ne bi poročali o kakšnem vozniku, ki je na Ptujski cesti v Mariboru prekoračil hitrost za več kot 50 kilometrov na uro.

Vir: Policijska uprava Maribor

Tako je policist Postaje prometne policije Maribor tudi tokrat, v soboto, 20. februarja 2021, nekaj minut pred 14. uro, z dopplerjevim radarjem na Ptujski cesti v Mariboru, v neposredni bližini stavbe Postaje prometne policije Maribor, izmeril hitrost vozniku osebnega avtomobila Fiat.

Voznik belega Fiata je na delu Ptujske ceste, kjer je omejitev hitrosti s postavljenim prometnim znakom 70 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 129 kilometrov na uro, kar je za 59 kilometrov na uro več od največje dovoljene hitrosti vožnje. 

Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

»Kot kaže, je vse več voznikov na Ptujski cesti v Mariboru takšnih, ki jim vsa preventivna opozorila policije v medijih o nesprejemljivosti hujših kršitev v cestnem prometu ne zaležejo, zato policisti prav v ta namen poseben poudarek na Ptujski cesti v Mariboru namenjamo takšnim kršitvam, ki huje ogrožajo varnost cestnega prometa,« so ob tem še sporočili iz Policijske uprave Maribor.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bogdan (nepreverjen)

Kje so sedaj junaki kiso zažigali semaforje kako je narod butast dajih rdeči opranoglavci nategnejo z pomočjo bivših komunistov danes nivažna varnos oblast rdeče falange je poguba Maribora.

Starejše novice