V četrtek, 23. maja, so policisti prijeli državljana Kosova in državljana Albanije, ki sta v bližini Postaje mejne policije Gruškovje, skušala nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Oba so po zaključenih postopkih že predali hrvaškim varnostnim organom.

V preiskavi so policisti Policijske postaje Podlehnik ugotovili, da je navedena tujca do državne meje med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo, v četrtek, 23. maja, z osebnim avtomobilom srbskih registrskih oznak, malo po polnoči pripeljal 65-letni Srb. Pred mejo sta državljan Kosova in državljan Albanije izstopila iz vozila in kot že opisano, skušala nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. 

Pri avtocestnem izvozu Zakl čakal tujca

Srb je malo pred 1. uro preko Mednarodnega mejnega prehoda Gruškovje legalno vstopil v Slovenijo. Pri avtocestnem izvozu Zakl je po prehodu državne meje ustavil vozilo in čakal na oba tujca, ki sta peš prečkala mejo, vendar so policisti prijeli tudi njega. V njegovem vozilu so našli tudi osebne predmete in prtljago obeh opisanih tujcev.

Policisti so Srba pridržali in ga v petek, 24. maja, zaradi suma storitev kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper njega odredil pripor, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice