Slika je simbolična (Foto: Gasilska brigada Maribor).
Povzročitelj nesreče je vozil pod vplivom alkohola. To je ugotovila policija, kar ga je razburilo do te mere, da je napadel policista.

61-letni voznik osebnega avtomobila je včeraj okoli 17. ure v semaforiziranem križišču Linhartove ulice in Titove ceste v Mariboru zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 27-letna voznica. V prometni nesreči se je 26-letna sopotnica v vozilu voznice lahko telesno poškodovala. A kar se je zdelo le kot prometna nesreča, se je razvilo v spopad s policijo.

Ogled kraja prometne nesreče so obravnavali policisti Postaje prometne policije Maribor. Ti so po besedah policije z elektronskim indikatorjem alkohola ugotovili, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu kar 0,85 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. 

»Očitno je povzročitelja prometne nesreče to tako razburilo, da je stopil do enega od policistov, ki je opravljal ogled, ga z roko večkrat udaril v trebuh in brcnil v nogo. Policist ga je z uporabo fizične sile in strokovnega prijema uspel obvladati, ob pomoči drugega policista pa je kršitelja, ki se je aktivno upiral, vklenil z lisicami,« so ob tem sporočili mariborski policisti.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi so ga za nujno potreben čas pridržali, in ga bodo za to kaznivo dejanje ovadili pristojnemu tožilstvu. 61-letnik bo kazensko ovaden tudi zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Vozniško dovoljenje so mu policisti že odvzeli.

Za odstranitev osumljenčevega vozila s cestišča je poskrbel upravljalec ceste. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice