Vir: Policijska postaja Ptuj
Ptujski policisti so v hišni preiskavi pri občanu zasegli več kosov orožja in posušene rastlinske delce.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 316 klicev, od tega 98 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali en primer nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 19 kaznivih dejanj,
  • 11 prometnih nesreč I. kategorije
  • dve prometni  nesreči  II.  kategorije,  v katerih sta se dve osebi lažje telesno poškodovali
  • 11 povoženj živali,
  • sedem prijav kršitev javnega reda in miru, 2 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih,
  • dva požara,
  • eni osebi je bila izrečena prepoved približevanja,
  • dve nesreči pri delu.

Zasegli več kosov strelnega orožja

Policisti Policijske postaje Ptuj so včeraj, 15. junija, na območju Ptuja opravili hišno preiskavo pri občanu, za katerega so sumili, da poseduje orožje brez ustreznih orožnih listin. 

Pri tem so zasegli več kosov strelnega in prepovedanega orožja, za katerega občan ni imel ustreznih orožnih listin in dovoljenj.

Med hišno preiskavo so bili zaseženi posušeni rastlinski delci in ročno zvite cigarete, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. 

Po pridobljenih strokovnih mnenjih bodo policisti ukrepali z izdajo odločbe o prekršku, zaradi kršitve določil zakona o orožju in zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, ter podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Vir: Policijska postaja Ptuj

Huje poškodovan 22-letni kolesar

Policisti Policijske postaje Maribor II obravnavajo prometno nesreče III. kategorije, do katere je prišlo včeraj dopoldne v Mariboru. 

22-letnik je med vožnjo s kolesom sam padel po tleh in se pri tem huje telesno poškodoval.

Moška prevažala državljana Turčije

Policisti Policijske postaje Ormož so v ponedeljek, 14. junija, okrog 21. ure, ustavili osebni avtomobil francoskih registrskih številk, v katerem sta bila 31-letni državljan Turčije z urejenim bivanjem v Franciji in njegov sopotnik, 26-letni državljan Francije

V avtomobilu sta prevažala dva državljana Turčije, ki sta tako na nedovoljen način vstopila v Slovenijo. 

Zoper voznika in sopotnika je bilo odrejeno pridržanje zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljenega prehajanja meje ali ozemlja države. 

Državljana Turčije, ki sta nedovoljeno vstopila v Republiko Slovenijo, sta bila po končanem postopku vrnjena hrvaškim varnostnim organom, voznik in sopotnik pa bosta s kazensko ovadbo privedena pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča Ptuj.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tfb (nepreverjen)

Zračna puška in pištola sodita v skupino D 6 za katere je dovolj polnoletnost .

Starejše novice