Slika je simbolična.
Mariborski policisti so včeraj obravnavali spletno goljufijo oziroma lažno vlaganje v kriptovalute. Moški je preko spleta nakazal skupno kar 60 tisoč evrov.

Policisti Policijske uprave Maribor so bili včeraj obveščeni o sumu spletne goljufije oziroma lažnega investicijskega vlaganja kriptovalut.

Moški je sledil povezavi, objavljeni na družbenih omrežjih, in na spletni strani izvedel registracijo, kjer so mu pomagali pri vzpostavitvi spletne denarnice, kamor je večkrat nakazal denar, skupaj pa dobrih 60.000 evrov.

Ko naj bi zahteval izplačilo, so neznanci od njega terjali plačilo dodatnih finančnih sredstev.

Mariborski policisti zato občane opozarjajo, da se lahko vložitev denarnih sredstev v tovrstne produkte za vlagatelje konča s precejšnjimi negativnimi finančnimi posledicami.

Na Štajerskem še en primer spletne ljubezenske prevare

Z mariborske policijske uprave prav tako že drugič v zgolj mesecu dni poročajo o primeru spletne ljubezenske prevare, tokrat z območja Ormoža.

Tamkajšnji policisti so bili obveščeni, da je starejša občanka, v prepričanju, da si preko spleta dopisuje z zdravnikom v Jemnu, ki potrebuje denar za varščino za prevzem paketa, nakazala večjo vsoto denarja.

O podobnem primeru so poročali že sredi julija, v njem pa naj bi prav tako starejša občanka, prav tako prepričana, da si preko spleta dopisuje z moškim, zaposlenim kot zdravnikom v tujini, ki potrebuje denar za vrnitev domov, večkrat nakazala po več 10.000 evrov.

Obravnavani tujci 

Policisti Policijske postaje Podlehnik so obravnavali tri državljane Burundija, ki so bili odpeljani v azilni dom, policisti Policijske postaje Ormož pa dva državljana Egipta in državljana Alžirije, ki so prav tako zaprosili za mednarodno zaščito.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 187 klicev, od tega 68 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali dva primera nedovoljenega prehoda čez državno mejo. 

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • devet kaznivih dejanj,
  • štiri prometne nesreče I. kategorije
  • 17 prijav kršitev javnega reda in miru,
  • deset na javnih krajih in sedem v zasebnih prostorih,
  • dvema kršiteljema sta bili zaseženi vozili, ki sta ju vozila,
  • izrekli so eno prepoved približevanja,
  • dve povoženji divjadi,
  • eno nesreča pri delu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice