V zameno za plačilo kandidatom ni bilo treba opravljati teoretičnega programa, prav tako pa so opravili manj praktičnih ur vožnje.

Celjski kriminalisti so zaključili preiskovanje suma storitve več korupcijskih kaznivih dejanj nedovoljenega sprejemanja in dajanja daril. Ugotovili so, da je učitelj vožnje in teorije med letoma 2016 in 2017 od kandidatov za vožnjo zahteval in sprejemal nedovoljene nagrade.

Učitelj vožnje je prejemal nedovoljene nagrade v obliki gotovine v višini od 25 do 600 evrov, so sporočili s Policijske uprave Celje.

V zameno lažja pot do izpita

V zameno za plačilo je kandidatom uredil vpis v šolo vožnje in pridobil evidenčni karton vožnje. S ponarejanjem poslovne dokumentacije je osumljeni uredil, da kandidatom ni bilo treba opraviti obveznega teoretičnega programa, prav tako pa so lahko opravili manj praktičnega usposabljanja, kot ga je predpisanega.

Celjski kriminalisti so v omenjenem primeru na pristojno državno tožilstvo zoper deset fizičnih in eno pravno osebo podali petnajst kazenskih ovadb s področja korupcije in druge gospodarske kriminalitete. O ugotovljenih hujših kršitvah s področja izvajanja strokovnosti, kakovosti in zakonitosti so kriminalisti obvestili tudi Javno agencijo RS za varnost prometa.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

medvedka (nepreverjen)

treba ga jebat in nič jesti dati bi rekel moj prijatelj Stipe

Starejše novice