Slika je simbolična.
Mariborski policisti so bili obveščeni o tatvini, v kateri se je neznana ženska pretvarjala za predstavnico podjetja, ji ponudila masažo, med tem časom pa jo je okradla druga ženska, ki je vstopila v stanovanje.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 315 klicev, od tega 94 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. Policisti so obravnavali tudi dva primera nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali še:

  • 15 kaznivih dejanj,
  • 11 prometnih nesreč I. kategorije,
  • dve prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se dve osebi lažje telesno poškodovali,
  • deset povoženj živali,
  • deset prijav kršitev javnega reda in miru, šest na javnih krajih in štiri v zasebnih prostorih,
  • en požar.

Drzna tatvina

Mariborski policisti so bili včeraj obveščeni o drzni tatvini na Krekovi ulici v Mariboru. Neznana ženska je na domu obiskala starejšo oškodovanko, se predstavila kot predstavnica podjetja, vstopila v stanovanje in ji ponudila masažo.

Med masažo je v stanovanje vstopila druga neznana ženska, ki je izkoristila nepazljivosti oškodovanke ter ji odtujila gotovino.

»Občanom svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko jo zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi 'stopijo samo za vogal'. Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb ter vozilo s katerim so se pripeljali,« opozarjajo mariborski policisti.

V tovornem vozilu odkrili štiri ilegalne prebežnike

Včeraj so bili policisti tudi obveščeni o tem, da so v enem izmed podjetij v Mariboru, v tovornem vozilu turških registrskih označb, odkrili štiri ilegalne prebežnike, državljane Afganistana. Postopki s tujci še potekajo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice