V Mariboru je neprevidni 80-letnik na prehodu za pešce trčil v učenko.

80-letni voznik osebnega avtomobila je večraj nekaj po 15. uri na prehodu za pešce pri osnovni šoli na Cesti XIV. divizije v Mariboru trčil v 11-letno peško, ki je pravilno prečkala vozišče. Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor se je učenka v trčenju lažje telesno poškodovala, policisti pa so neprevidnemu vozniku izdali plačilni nalog.

Možje v modrem ob tem znova opozarjajo, da otroci in mladoletniki sodijo v skupino tako imenovanih »šibkejših« prometnih udeležencev in se v prometnih nesrečah zelo redko pojavljajo kot povzročitelji prometnih nesreč: 

»Vsi vozniki motornih vozil kot udeleženci v cestnem prometu se morajo zavedati, da so otroci v prometu nepredvidljivi, da si prometne predpise pogosto razlagajo po svoje, prav tako pa ne zmorejo pravilno oceniti hitrosti in oddaljenosti bližajočega se vozila. Zato morajo biti deležni v cestnem prometu posebne pozornosti preostalih udeležencev, starši pa se morajo zavedati, da se otroci v prometu zgledujejo po starejših. Zaradi slabšega predvidevanja razmer v prometu in ocenjevanja hitrosti vozil so pogosto udeleženi kot oškodovanci v prometnih nesrečah.«

Voznike ob tem mariborski policisti znova pozivajo, naj:

- odstopijo prednost pešcem in predvsem otrokom, da bodo lahko varno prečkali cesto;

- na šolskih poteh naj vozijo posebej previdno, počasneje in na zadostni varnostni razdalji;

- parkirajo pravilno, saj z nepravilno ustavitvijo ali parkiranjem lahko, ne samo ovirajo, temveč tudi ogrožajo otroke;

- izogibajo se rabi mobilnega telefona med vožnjo, ki nevarno preusmerja pozornost stran od ceste in dogajanja v prometu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice