Sredi kvalifikacij za ligo prvakov med AIK-om in Mariborom je na tribunah izbruhnil kaos. Trener Rikard Norling se je celo odpravil na drugo stran igrišča, da bi umiril razmere.

V 117. minuti je Alexandru Cretu po strelu z glavo po podaji Mitje Vilerja poskrbel za nadaljevanje upanja Maribora za nov preboj v skupinski del lige prvakov, ki ga je z dvema obrambama v finišu obračuna potrdil še vratar Kenan Pirić.

A dramatičen spopad ni minil brez navijaških obračunov, zaradi česar se je začetek prvega dela podaljškov nekoliko zamaknil. Organizirani privrženci AIK so napadli mariborske navijače, na njih metali predmete in ukradli zastavo vijoličastih. Švedski mediji pa poročajo, da je to le ena plat zgodbe.

Po pričevanju organiziranih navijačev švedskega prvaka AIK naj bi obračunavanje začele Viole, ki naj bi domačim navijačem ukradle enega izmed transparentov AIK Stockholm. Privrženci AIK naj bi transparent želeli dobiti nazaj, ob tem pa so ukradli zastavo Nogometnega kluba Maribor. Kapljo čez rob je prelilo še glasno navijanje mariborskih nogometašev in, kot pravijo Švedi, »neprimerne provokacije do domačih navijačev«.

Trener Rikard Norling in kapetan ekipe Henok Goitom sta se po incidentu podala do dela stadiona, kjer se je zgodil neljubi dogodek. »Strah me je bilo, da se bo tekma prekinila,« je švedskim medijem po incidentu dejal Norling.

Maribor v nadaljevanju čaka spopad z norveškim Rosenborgom, ki je izločil beloruski Bate Borisov. Sicer pa vijoličaste v vsakem primeru čakajo še štirje evropski obračuni, v primeru uspeha v tretjem krogu, jih čaka zadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov, v primeru morebitnega neuspeha pa zadnji krog kvalifikacij za evropsko ligo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Navijaski dvoboj tudi pripadel mb-)

Starejše novice