Policisti so v preteklem dnevu obravnavali kar dva primera alkoholiziranih voznikov.

Policisti so imeli včeraj, nekaj po poldnevu, na cesti Slovenska Bistrica - Ptuj, izven naselja Pragersko, imeli v postopku 33-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je zaradi pijanosti zaspal za volanom. 

Za volanom je zaspal v bližini kraja, ker je le dvanajst dni nazaj ugasnilo življenje v hudi prometni nesreči, kjer so trčila tri vozila. 

Policisti so opravili elektronski alkotest, ki je pokazal, da je imel voznik v organizmu 1,66 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. 

Vozniku so takoj odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali do streznitve. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, kamor bodo poslali tudi odvzeto vozniško dovoljenje.

Policisti so vozniku takoj odvzeli vozniško dovoljenje (foto: Policijska postaja Slovenska Bistrica).

Na Šentilju vstopal pijan voznik tovornega vozila

Policisti so včeraj obravnavali tudi voznika, ki je malo po 15.00 vstopil iz Avstrije v Slovenijo na mejnem prehodu Šentilj

Voznik, 56-letni državljan Slovenije, vozil je vozilo s slovenskimi registrskimi oznakami, doma iz okolice Slovenske Bistrice

Policisti so na kontrolni točki, ob ugotavljanju pogojev za vstop v državo posumili, da vozi pod vplivom alkohola. Zato so mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 1,37 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali do streznitve. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, kamor bodo poslali tudi odvzeto vozniško dovoljenje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice