Na sodišču v Murski Soboti so razsodili v primeru intimnega razmerja med profesorico in dijakom.

Profesorico slovenskega jezika na eni izmed mariborskih šol je pred časom eden izmed dijakov prijavil, da naj bi ga spolno zlorabljala. Profesorica je zaradi tega izgubila službo. Po končani sodni preiskavi je zoper bivšo profesorico mariborsko tožilstvo vložilo obtožnico, postopek pa je zaradi zasedenosti mariborskega sodišča prevzelo Okrožno sodišče v Murski Soboti, kjer se je primer pravnomočno zaključil z obsodilno sodbo za oba, poroča Večer.

Bivša profesorica je očitano priznala že na predobravnavnem naroku 14. julija letos in se za dejanje pokesala. Sodišče ji je, zaradi kaznivega dejanja kršitve spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja, izreklo pogojno obsodbo z varstvenim nadzorstvom. Sodišče ji je določilo eno leto zapora s preizkusno dobo dveh let, v času preizkusne dobe pa se mora udeležiti ustrezne psihološke ali druge posvetovalnice, je za Večer pojasnil predsednik murskosoboškega sodišča Branko Palatin

Afera o spornem početju profesorice je v javnosti prišla lani, ko je dijak že bil polnoleten. Anonimnež je v pismu medijem napisal, da je imela profesorica intimno razmerje z mladoletnim dijakom, ki je obiskoval drugi in tretji letnik. V pismu je še zapisal, da so o odnosu med profesorico in dijakom šolo obvestili njegovi starši.

Ravnateljica šole je lani za časnik Dnevnik to informacijo potrdila in povedala: »Ko sem prejela prijavo, sem nemudoma ustrezno ukrepala in sprožila vse predvidene postopke. Vsi smo ravnali v interesu, da se maksimalno zaščiti dijaka. Potem ko sem se seznanila z vsemi relevantnimi informacijami, sem učiteljici marca letos (v letu 2016, op. p.) izdala izredno odpoved delovnega razmerja, zadevo pa sem tudi prijavila pristojnim organom.«

Oba kriva

Profesorica se je julija na sodišču za svoje dejanje opravičila, zaradi izsiljevanja pa se je opravičil tudi dijak. Ko je primer pričela preiskovati policija, pa se je izkazalo, da dijak ni edina žrtev v tej aferi, saj je bila profesorica tudi žrtev. Dijak je začel, po prekinitvi razmerja, učiteljico izsiljevati. V času njunega odnosa mu je profesorica večkrat dala svojo bančno kartico, zato je imel vpogled v njeno finančno stanje na računu. Zato je bil prepričan, da mu denar vsakič, ko ga bo zahteval, tudi izročila. Ko se je profesorica odločila, da mu denarja ne da, se je odločil, da bo zgodbo o njunem intimnem razmerju spravil v javnost.

Profesorica je policiji med preiskavo razložila vse o njegovem izsiljevanju in priložila tudi dokaze, zato so kriminalisti ovadili tudi dijaka. Ko je prišel na kazensko odgovornost na murskosoboško sodišče, je svoje dejanje priznal že na predobravnavanem naroku. Za izsiljevanje je dobil pogojno kazen eno leto zapora s preizkusno dobo enega leta. Po poročanju Večera, naj bi se obtožena na sodišču drug drugemu opravičila. Učiteljica zato, ker je zapeljala mladoletnika, on pa zato ker je na razmerje pristal, nato pa jo izsiljeval za denar.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

ta mali je resno vzel, da je učitelje treba jebat

gost 012211222 (nepreverjen)

Bedaka pa taka.

Starejše novice