Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske uprave Maribor.

Včeraj, 24. septembra 2020, so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku dva državljana Danske in državljanko Kosova. Tujci so z osebnim avtomobilom danskih registrskih oznak prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Za to niso imelu ustreznega dovoljenja, državljanka Kosova tudi ni izpolnjevala pogojev za vstop v Slovenijo.

Vse tri so policisti oglobili. Danskima državljanoma so dovolili nadaljevanje poti, državljanko Kosova pa so danes predali hrvaškim varnostnim organom.

Nedovoljen prehod meje tudi ponoči

Danes, 25. septembra 2020, malo pred 2. uro so policisti na območju Policijske postaje Podlehnik prijeli dva državljana Afganistana. Tujca sta pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopila v Slovenijo.

Postopka s tujcema še potekata.

Iz prodajalne izginilo večje število računalnikov

Neznani storilec je v noči na 24. september 2020 skozi vhodna vrata vlomil v prodajalno v Lenartu. Od tam je odtujil večje število prenosnih računalnikov.

Materialna škoda znaša okoli 15.000 evrov.

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 284 telefonskih klicev. Od tega je bilo 75 interventnih.

V tem času so policisti Policijske uprave Maribor med drugim obravnavali 17 kaznivih dejanj, šest prometnih nesreč I. kategorije, eno prometno nesrečo III. kategorije, 11 prijav kršitev javnega reda in in miru, eno nesrečo pri delu, en požar in tri nedovoljene prehode državne meje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice