Storilci po besedah policije največkrat ogovorijo žrtev, ki je ponavadi starejša oseba, in ji prijazno ponudijo različne usluge, kot so čiščenje nakita, masažo ...

Policisti Policijske postaje Maribor I opozarjajo, da v zadnjih dneh obravnavajo več kaznivih dejanj velikih tatvin storjenih na posebno predrzen način. Dejanja izvršujejo ženske in moški, ki so se združili z namenom, da takšno kaznivo dejanje izvršijo.

Storilci po besedah policije največkrat ogovorijo žrtev, ki je ponavadi starejša oseba, in ji prijazno ponudijo različne usluge, kot so čiščenje nakita, masažo in podobno: "Žrtev prepričajo, da ji to uslugo nudijo v stanovanju ali stanovanjski hiši žrtve. Pri tem žrtev zamotijo tako, da pustijo odklenjena vhodna vrata, skozi katera pride drugi storilec, ki v času, ko se izvaja masaža, čiščenje zlata in podobno, pregleda prostore in žrtvi odtuji denar, zlatnino ali druge vredne predmete." 

80-letni ženski ukradli 18 tisočakov gotovine 

Zadnji tak primer so policisti obravnavali v sredo. Okoli 10. ure je 80-letna ženska v svoje stanovanje na Veluščkovi ulici v Mariboru spustila neznano žensko, staro okoli 50 let, visoko približno 165 centimetrov, suhe postave, črnih valovite lase, s starostnimi gubami, oblečeno v temnejšo jakno in hlače, govorila je slovensko, vmes je uporabila nekaj hrvaških besed.

Neznanka ji je v nakup ponudila masažni aparat in oškodovanko prepričala, da jo je povabila v stanovanje. Oškodovanka ni zaklenila vhodnih vrat, neznanka pa je ob vstopu zaprla kuhinjska vrata. V času prepričevanja o nakupu je v stanovanje vstopil drugi neznani storilec in iz ovojnice, ki jo je našel v spalnici, odtujil več kot 18.000 evrov gotovine

Vse ljudi možje v modrem zato ponovno pozivajo, naj bodo pozorni na samozaščitno ravnanje, naj ne nasedajo predrznosti storilcev in naj v stanovanje ne spuščajo nepoznanih oseb, pa naj so še tako prijazni.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice