Foto: PU Maribor
Po tem ko je Policijska uprava Kranj le našla žensko, ki je na sedežnici na Krvavcu dvanajstletnemu fantu pomagala rešiti življenja, so se ji danes še uradno zahvalili.

Policija je po reševanju fanta na Krvavcu identificirala devet od desetih ljudi, iskali so le še dekle, katere fotografijo so delili na družbenih omrežjih s pozivom, da se jim javi. Včeraj so iz Policijske uprave Kranj sporočili, da so prejeli klic z informacijami o omenjeni ženski in da gre za državljanko Turčije.

Danes pa so tik pred zdajci turško junakinjo le izsledili in se ji tudi v živo zahvalili za njeno požrtvovalnost. Policija bo vsem desetim udeležencem, ki so pomagali pri reševanju, podelila medalje za požrtvovalnost, predlog za medaljo pa gre tudi turški državljanki.

Spomnimo, da je ženska po besedah policije v reševanju fanta odigrala eno od ključnih vlog, ko se je dvanajstletnik med vožnjo s sedežnico preveč premaknil na rob sedala in zdrsnil pod zapiralo sedežnice. Pred padcem sta ga zadržala smučarja, z ene strani ga je držal sošolec, z druge pa turška smučarka na fotografiji.

Mimoidoči so videli, da ga že težko držita, in hitro organizirali reševalno akcijo ter pod sedežnico razprostrli zaščitno mrežo, ki je ublažila padec deset metrov globo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice