Andrej Šiško je zoper šest mariborskih sodnikov podal kazenske ovadbe protizakonitega, pristranskega in krivičnega sojenja. Na Okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru so za Mariborinfo pojasnili, kaj bodo storili.

Kot smo poročali, je Andrej Šiško, ki je že od 12. septembra v priporu, med minulimi prazniki kazensko ovadil tri sodnike okrožnega in tri sodnike višjega sodišča v Mariboru. Ovadil jih je zaradi suma storitve kaznivega dejanja protizakonitega, pristranskega in krivičnega sojenja. Sodniki naj bi v sodnih odločbah po besedah Šiška navajali laži in neobstoječa dejstva.

»Prejeli smo dve kazenski ovadbi, ki ju je zoper šest mariborskih sodnikov vložil Andrej Šiško. V ovadbah sodnikom očita kaznivo dejanje protizakonito, pristransko in krivično sojenje po prvem odstavku 288. člena Kazenskega zakonika,« so za Mariborinfo potrdili na Okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru.

O ovadbah se ne bo odločalo v Mariboru

A o prejetih kazenskih ovadbah ne bodo odločali tožilci v Mariboru. »Navedeni ovadbi bomo poslali na Vrhovno državno tožilstvo RS, da generalni tožilec, na podlagi prvega odstavka 188. člena ZDT-1, zaradi varovanja nepristranskosti, določi kot stvarno in krajevno pristojno drugo okrožno državno tožilstvo,« je za Mariborinfo povedala višja državna tožilka in namestnica vodje Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru Januša Kušar Rotman.

Šiško je ovadil sodnike Okrožnega sodišča v Mariboru Ivo Srednik, Zlatka Dežmana in Tomaža Grmovška ter sodnike Višjega sodišča v Mariboru Zdenko Klarič, Aleksandra Karakaša in Melito Puhr.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Andrzej (nepreverjen)

Vse kar potrebuje vladajoča klika,da se utrdi na oblasti je,da dobro misleči ljudje molčijo.

Starejše novice