Ponovljeno sojenje Senadu Softiću, ki je leta 2017 na Titovi ulici umoril 54-letnega Mariborčana in povzročil splošno nevarnost, se zaključuje.

Senadu Softiću tožilstvo očita, da je iz dveh pištol izstrelil najmanj 28 nabojev in pri tem ubil 52-letnega Rada Mitrovića. Kljub temu da je že bil obsojen na 26 let zapora, je višje sodišče sodbo razveljavilo.

A sojenje se je končalo danes. Sodnica je Softića znova spoznala za krivega. Za kaznivo dejanje umora je Softiću izrekla 27 let in 6 mesecev zaporne kazni in za kaznivo dejanje splošne nevarnosti dve leti zaporne kazni. Enotna kazen torej znaša 29 let in 3 mesece zapora.

Darko Simonič, vodja Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru je povedal: »Sodišče je sledilo kvalifikaciji, obema kvalifikacijama kaznivih dejanj izreklo je kazen, manjša razhajanja so seveda, ampak ki mislim, da niso niti razlog za pritožbo po prvem občutku.«

»Postopek na prvi stopnji je zaključen, ampak vsekakor bo sledil pritožba,« je še dodal Simonič.

»Trenutno pač so v pravni stroki malo nejasnosti glede te kvalifikacije umora, uboja. Vse je možno, čeprav tožlistvo stoji trdno za tem, da je to umor, brez brez vsakršnega dvoma,« je še povedal vodja Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru

Spomnimo. 30. oktobra bi pretekli dve leti od vložitve obtožnice. Če se sojenje do takrat ne bi zaključilo, bi se lahko Softić v nadaljevanju postopka branil s prostosti.

Sodišče je Softića že februarja letos spoznalo za krivega in mu dosodilo 25 let zapora za umor iz ljubosumnosti in brezobzirnega maščevanja ter leto in šest mesecev zapora za povzročitev splošne nevarnosti oziroma enotno kazen 26 let zapora. To je leto manj, kot je predlagalo tožilstvo, zato se je to pritožilo na višino izrečene kazni in znova predlagalo 27-letno zaporno kazen.

Softić je na februarskem naroku za izrek kazenske sankcije, ki se je vlekel več kot leto dni, dopolnil svoj zagovor. Ponovil je, da ga je Mitrović močno prizadel, ker mu je razdrl družino ter bil do njega aroganten in posmehljiv. »Nisem mu jaz grozil. On je grozil meni,« je zatrdil. »Žal mi je, da sem se mu pustil sprovocirati in psihično uničiti,« je dodal.

Spomnimo. Softić je 4. oktobra na Titovi cesti v Mariboru s pištolo ustrelil 52-letnega Rada Mitrovića, na katerega je bil bolestno ljubosumen. Po aretaciji ni skrival, da je umor moškega načrtoval, priznal je, da bi ubil tudi bivšo ženo, če bi sedela v avtomobilu, v katerega je streljal.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kozmonavt (nepreverjen)

Senad je ravnal ,kakor je mislil,da je prav po šeriatskem pravu ! Ne zaupa našemu krivosodju ,ki je znano daleč čez meje Dežele ! Tako se začne ko umre pravna država .

Starejše novice