Mariborski policist Mitja Božnik je z junaško potezo rešil življenje starejši Mariborčanki, medtem ko je je izvlekel iz močno zadimljenega stanovanja.

Poročali smo že o ponedeljkovem incidentu, ko je občan okoli 20.30 poklical policijo in sporočil, da se kadi iz stanovanja na Ulici Heroja Šlandra v Mariboru, kjer sama živi njegova tašča, starejša gospa. Patrulja policistov PP Maribor I je nemudoma odhitela do stanovanjskega bloka.

Tam je že bila hči, ki je pred zaklenjenimi vrati stanovanja poskušala priklicati svojo mamo. Ker se je izpod vhodnih vrat na hodnik že močno kadilo, gasilci pa še niso prispeli, je policist Mitja Božnik (na fotografiji) z nogo večkrat brcnil vanje in tako na silo vstopil v stanovanje.

Ker se je izpod vhodnih vrat na hodnik že močno kadilo in gasilcev še ni bilo na kraju, je policist ukazal, naj nihče ne vstopa v notranjost, sam pa z nogo večkrat brcnil v vrata in tako na silo vstopil v stanovanje. Na tleh v kuhinji je naletel na trebuhu ležečo starejšo žensko, ki jo je prijel z obema rokama pod pazduho in povlekel na hodnik. Gospa je bila pri zavesti, vendar je zelo težko govorila zaradi vdihavanja dima. Policist se je nato vrnil v stanovanje in ugasnil štedilnik ter z njega odstranil kovinsko posodo, iz katere se je močno kadilo. Na pomoč mu je takrat priskočil tudi drugi policist. Skupaj sta odprla vsa okna in prezračila stanovanje.

Potem ko so prispeli še gasilci, so stanovanje dodatno prezračili, reševalci pa so občanko odpeljali v UKC Maribor. Zaradi pomanjkanja kisika oziroma povečane vsebnosti ogljikovega monoksida v krvi je ostala na zdravljenju.

Kot so še ugotovili policisti, je občanka popoldne pripravljala kosilo. Med kuhanjem je padla, a zaradi težav z zdravjem ni mogla vstati, da bi ugasnila štedilnik. Tako je dlje časa ležala na tleh, medtem pa se je hrana v posodi začela žgati.

Ker v dogodku ni bilo znakov kaznivega dejanja ali prekrška, so ga policisti zaključili s poročilom na pristojno državno tožilstvo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice