Kot smo poročali, je včeraj, nekaj po 18. uri, na regionalni cesti pri Lovrencu na Dravskem polju prišlo do trčenja med 31-letnim voznik motornega kolesa in 64-letnim kolesarjem.

Oba udeleženca prometne nesreče sta zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče. Kot so zapisali na Generalni policijski upravi, je vzrok prometne nesreče izsiljevanje prednosti voznika kolesa.

Motorist čelno trčil v levi bok kolesarja

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da je včeraj, okoli 18. ure, 31-letni moški vozil motorno kolo po regionalni cesti iz smeri Kidričevega proti Lovrencu na Dravskem polju. 

V tistem trenutku mu je z njegove desne strani izsilil prednost 64-letni kolesar, ki se je na regionalno cesto vključeval po dovozni poti iz smeri kolesarske steze, čeprav  je pred križiščem, z njegove desne strani  postavljen prometni znak »ustavi«.

Zaradi tega je motorist čelno trčil v levi bok kolesarja. Oba sta padla in kasneje na kraju prometne nesreče tudi oba umrla.

Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti Postaje prometne policije Maribor, pri ogledu pa je sodelovala tudi dežurna državna tožilka iz Okrožnega državnega tožilstva na Ptuju.

Policisti bodo odredili sodnega izvedenca, ki bo skušal ugotoviti hitrost vožnje voznika motornega kolesa pred trčenjem. Po zaključku preiskave bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Minister za obrambo Matej Tonin je sinoči zapisal, da sta v dveh prometnih nesrečah življenje izgubila dva vojaka 72. brigade. Gre za vojaško formacijo Slovenske vojske, ki je nastanjena v vojašnici generala Maistra v Mariboru.

V prometni nesreči, ki se je zgodila iz smeri Kidričevega proti Lovrencu na Dravskem polju, je umrl 31-letni pripadnik Slovenske vojske. 

Druga prometna nesreča, v kateri je umrl mariborski vojak, se je zgodila na območju Policijske uprave Kranj, med Zagorjem ob Savi in Kotredežem. Do nesreče je prišlo okoli 1.30, po do sedaj znanih podatkih pa je 50-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti pri vožnji v levi ovinek po klancu navzdol izgubil nadzor nad motorjem, zapeljal levo v kamniti zid ob cesti in na kraju nesreče umrl.

Na cestah na območju Policijske uprave Maribor je v letošnjem letu v sedmih prometnih nesrečah četrte kategorije umrlo osem ljudi. V enakem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč šest, umrlo pa je šest ljudi.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
če ge va ra (nepreverjen)

Dvomim, da je ubogi kolesar motorista sploh opazil. Glede na hitrosti, ki jih motoristi, še posebej na taki ravni cesti razvijajo.

Motoristi se sploh ne zavedajo, da so tako majhni in tako hitri, da se jih enostavno ne opazi. No, statistično so nesrečo pač pripisali kolesarju. Relano pa je spet in edino bila hitrost tista zaradi katere sta dva človeka umrla.

Hmmm (nepreverjen)

Če kolesar ne bi kršil predpisov, ne bi bilo nesreče. Motor ni tiha zadeva, tudi če bi "dirkal", za kar nimaš nobenih dokazov. Kolesarji so žal škodljivci na cesti. Starčki so me prav na tak način kot ta kolesar do sedaj že 3x skoraj pokosili. Kot da čakajo do zadnjega trenutka, ko si že res blizu, da se odločijo, da ti bodo izsilili prednost. Žal mi je za motorista. Vsi nad 60 ponovni CPP in ura vožnje v prometu. Tak bi jih 90% popadalo.

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

če ge va ra (nepreverjen)

Ne bom komentiral tvojih neumnosti, ker si jih izrekel preveč!!
Želim ti samo to, da tudi ti doživiš mirno starost in ostaneš zdrav. Mogoče boš takrat, ko boš 60+ malo drugače razmišljal in drugače gledal na življenje, kot ga vidiš sedaj.
Tudi funkcioniral boš drugače, kot sedaj.

In reply to by Hmmm (nepreverjen)

Hmmm (nepreverjen)

Upam da nikoli ne dosežem tvoje "modrosti", ko brez kakršnihkoli dokazov sklepaš situacijo in obsojaš ljudi, ki niso zakrivili nezgod.

Kaj bom drugače razmišljal? Drugače kot zdaj, kjer verjamem dokazom, da je velika možnost da starejši ljudje izgubijo znanje, presojo, in reflekse potrebne za varno vožnjo v prometu ter da bi ponovno testiranje reševalo življenja v prometu? Ali da naj "drugače razmišljam" kot ti, ki raje obsojaš motorista z nekimi hipotetičnimi situacijami, rojenimi samo v tvoji glavi, namesto kolesarja, ki je dokazano izsilil prednost glede na pozicijo ponesrečencev? "Hitrost je ubila" - kakšna pripomba, na Einsteinovi ravni, res. Imaš še kakšno neverjetno očitno opazko? Če ne ješ boš lačen?

Da ne govorim kaj se motoristi ne zavedajo. Vsak, ki je vozil motor več kot eno minuto v mestu se zaveda, kako malo ljudje gledajo v prometu - kar ni krivda motorista, ampak spet teh nepozornih ljudi. Lahko si skrben, samo vseh situacij pa ne boš predvidel, ker ljudje niso 100% predvidljiva bitja in neizogibna nesreča se ti lahko zgodi, ali si v avtu, ali na triciklu.
Ti, izgleda, da že zdaj na žalost funkcioniraš z nevarno nizko sposobnostjo razmišljanja. Upam, da ti leta doprinesejo višjo raven.

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

Starejše novice