Na regionalni cesti v Pesniškem dvoru, pred rondojem Pesnica, se je zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil voznik motornega kolesa.

Mariborski možje v modrem so ugotovili, da je bil voznik motornega kolesa 50-letni državljan Slovenije, ki je sinoči, okoli 23. ure, vozil iz smeri Lenarta proti Mariboru. Neuradno naj bi šlo za Mariborčana.

Izven naselja Pesniški dvor, kjer poteka vozišče regionalne ceste v ostrem desnem nepreglednem ovinku, hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, ter svojim vozniškim sposobnostim, tako da bi ves čas obvladoval vozilo, ki ga je vozil. 

»Posledica tega je bila, da je v začetku ovinka z vozilom zapeljal v levo, preko nasprotnega smernega vozišča in naprej v levo na travnato nabrežino, nakar je na travnatem zemljišču padel. Po prevračanju je obležal na kraju, kjer je tudi umrl,« sporočajo iz Policijske uprave Maribor. 

V nesreči je nastala premoženjska škoda za okoli 5000 evrov, so še sporočili mariborski policisti. O zadevi bodo s poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo.

Gre za šesto smrtno žrtev letos na cestah v domeni Policijske uprave Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice