Slika je simbolična
Včeraj smo poročali o tragični prometni nesreči izven naselja Ločica pri Vranskem, v kateri je umrla voznica osebnega vozila.

Policisti Policijske uprave Celje razkrivajo nove podrobnosti včerajšnje tragične prometne nesreče.

V nesreči so bila udeležena tri vozila

V silovitem trčenju s tovornim vozilom je umrla 48-letna voznica osebnega vozila, doma z območja Policijske uprave Ljubljana. Voznica je z neznanega vzroka zapeljala levo, preko neprekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku pravilno pripeljal 61-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom. 

Voznica je s sprednjim levim delom svojega vozila trčila v sprednji levi del tovornega vozila. 

V vozilo povzročiteljice, ki ga je zavrtelo po vozišču, je trčil še 64-letni voznik osebnega vozila, ki je pravilno pripeljal za voznico. 64-letnik se je v trčenju lažje poškodoval. 

Ogleda prometne nesreče sta se udeležila preiskovalni sodnik in državna tožilka. Zaradi ogleda prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta skoraj štiri ure zaprta za ves promet.

»Ob tej priložnosti vse voznike še posebej opozarjamo, naj bodo med vožnjo ves čas pozorni na vožnjo in na dogajanje na vozišču, naj vozijo s primerno varnostno razdaljo in pravočasno predvidijo ter reagirajo na prometne situacije,« so opozorili policisti Policijske uprave Celje.

Nepravilna stran in smer vožnje je bila lani najpogostejši vzrok prometnih nesreč. Na območju Policijske uprave Celje je v prometnih nesrečah umrlo 27 ljudi, 11 oseb je umrlo zaradi nepravilne smeri in strani vožnje.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Domen Mezeg (nepreverjen)

Če JJ ne bi tolko krado, bi ga meli vsi radi.

Starejše novice