Slika je simbolična.
Je povzročitelj prometne nesreče vozil pod vplivom alkohola?

42-letni moški, državljan Slovenije, je sinoči, okoli 20.20 vozil tovorno vozilo avstrijskih registrskih oznak po regionalni cesti izven naselja Vosek, iz smeri Jarenine proti Pesniškemu dvoru. 

Na delu ceste, kjer poteka vozišče po klancu navzgor, je v blagem levem preglednem ovinku zapeljal v levo, na nasprotno smerno vozišče, kjer je s sprednjim levim delom vozila trčil v sprednjo levo bočno stran avtobusa, ki ga je iz nasprotne smeri, iz smeri Pesniškega dvora proti Jarenini, pravilno pripeljal 54-letni voznik.

V prometni nesreči se je voznik tovornega vozila hudo telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Univerzitetni klinični center Maribor.

Voznik avtobusa in štirje potniki, ki so bili v času nesreče na avtobusu, se v nesreči niso poškodovali.

Je vozil pod vplivom alkohola?

Policisti so povzročitelju prometne nesreče odredili strokovni pregled v zdravstveni  ustanovi, saj preizkusa alkoholiziranosti zaradi poškodb ni mogel opraviti. 

Policisti sumijo, da je vozil pod vplivom alkohola.

Po prejemu rezultatov strokovnega pregleda bodo policisti voznika tovornega vozila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice