Slika je simbolična.
Slovenec bo kazensko odgovarjal za nesrečo s smrtno žrtvijo na Hrvaškem.

Za prometno nesrečo na Hrvaškem, v kateri je v četrtek na avtocesti A1 umrl 46-letni voznik iz Slovaške, bo kazensko odgovarjal 75-letni voznik iz Slovenije, je danes po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina sporočila karlovška policija.

V nesreči umrl 46-letni Slovak

Nesreča se je zgodila na avtocesti blizu kraja Netretić, ko se je slovenski voznik osebnega vozila začel premeščati z desnega na levi vozni pas, pri tem pa se ni prepričal, da lahko to stori, ne da bi ogrožal druge udeležence v prometu, je sporočila policija. Dodaja, da je pri tem s sprednjim levim delom avtomobila zadel sprednji desni del vozila iz Slovaške.

Zaradi silovitega udara je slovenski avtomobil odbilo v zaščitno ograjo. Prav tako je v zaščitno ograjo odbilo slovaško vozilo, ki je nato med nekontroliranim premikanjem udarilo v vozilo s srbskimi registrskimi oznakami in se večkrat prevrnilo.

Umrl je 46-letni slovaški državljan, še sedem potnikov iz ostalih avtomobilov je bilo lažje poškodovanih.

Slovenca bodo danes v zvezi z zbiranjem dokazov privedli na zaslišanje na državno tožilstvo. To bo tudi odločilo o morebitni uvedbi preiskovalnega pripora, ki ga sicer v primeru državljanov Evropske unije praviloma ne uvajajo, so pojasnili za Hino.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BV (nepreverjen)

V dosmrtni zapor, dejansko je ubil enega človeka in jih 7 poškodoval.

Surfeiter (nepreverjen)

BV? Brez Veznik?

In reply to by BV (nepreverjen)

Starejše novice