Včeraj popoldan je prišlo do tragične delovne nesreče, v kateri je umrl 59-letni delavec Elektra Maribor.

V sredo zgodaj popoldan je Elektro Maribor prejel obvestilo, da v Spodnji Velki nimajo električne energije. Tako so na teren poslali nadzornega monterja, ki je ugotovil, da je v tamkajšnji transformacijski postaji pregorela visokonapetostna varovalka. O tem je obvestil pristojna sodelavca, ki sta odšla v Spodnjo Velko, da bi zamenjala varovalko.

Streslo ga je 20.000 voltov, padel in obležal negiben

Delavca sta pričela s postopkom zamenjave varovalke, 59-letni delavec pa je splezal približno šest metrov visoko na električni drog. Tam naj bi se čez čas odpel z varnostnega pasu, ob tem pa zadel v enega od vodnikov, zaradi česar ga je streslo 20.000 V električne napetosti, sporočajo s Policijske uprave Maribor.

Ob udaru je padel z droga na tla in obležal ne giben. Na pomoč mu je takoj priskočil sodelavec, pridružila pa sta se mu domačin, na katerega posestvu stoji električni drog in policist PP Gorišnica, ki stanuje v bližini. Postopke oživljanja so izvajali do prihoda reševalcev, vendar je poškodovani moški kljub hitri pomoči umrl.

Kriminalistična preiskava v teku

Ogled kraja nesreče pri delu je vodil dežurni preiskovalni sodnik, neposredno so ogled izvajali mariborski kriminalisti, navzoča pa je bila tudi mariborska dežurna okrožna državna tožilka in pristojna delovna inšpektorica. Preiskovalni sodnik je odredil nekatera dodatna preiskovalna opravila, državna tožila pa je kriminalistom podala potrebne usmeritve za nadaljnje delo.

Kriminalistična preiskava nesreče se zato nadaljuje v cilju ugotavljanja elementov kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu, še dodajajo na mariborski policijski upravi.

Odziv Elektra Maribor

»V Spodnji Velki je ob opravljanju del na elektroenergetskem omrežju prišlo do tragične delovne nesreče, v kateri je naš sodelavec izgubil svoje življenje. Na kraj dogodka je neposredno po delovni nesreči odšel tudi predsednik uprave s sodelavci.  Vsi v Elektru Maribor smo pretreseni ob tragični izgubi sodelavca, ki je preminil ob požrtvovalnem opravljanju svojega dela, ki je velikega pomena za oskrbo naših uporabnikov z električno energijo. V teh težkih trenutkih izrekamo iskreno sožalje in sočutje svojcem, prijateljem in najbližjim sodelavcem,« so zapisali na spletni strani Elektra Maribor.
 

Spomnimo ...

Februarja 2014 je pri odpravljanju posledic žleda in ponovnem vzpostavljanju električne energije tragično izgubil življenje 20-letni prostovoljec Nejc Mesarič. Vsako leto v spomin na njegov pogum, trud in nesebičnost ekipa sodelavcev Elektra Maribor organizira pohod in posebno spominsko slovesnost.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice