Fotografija s prizorišča torkove nesreče.
Kolesarka je bila v nesreči hudo telesno poškodovana.

Murskosoboški policisti so bili včeraj, nekaj po dvajseti uri, iz Splošne bolnišnice Murska Sobota obveščeni, da je zaradi posledic prometne nesreče umrla kolesarka, ki je bila udeležena v prometni nesreči v torek, 18. maja, v Murski Soboti.

Spomnimo, da je do nesreče, v kateri je avtobus zbil kolesarko, prišlo v jutranjih urah v krožišču na Gregorčičevi ulici v Murski Soboti.

Šofer avtobusa odvzel prednost, kolesarka po napačni strani

Kot so sporočili s soboške policijske uprave, je nesrečo povzročil voznik avtobusa, ki je na prehodu za pešce in kolesarje pred krožiščem odvzel prednost kolesarki, ki je vozila po levi kolesarski stezi ter jo pri tem zadel. Na avtobusu ni bilo potnikov.

Kolesarka je bila v nesreči hudo telesno poškodovana, policisti pa bodo po vseh zbranih obvestilih zoper šoferja avtobusa podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo. Zaradi vožnje po napačni strani bo hudo poškodovana kolesarka prejela plačilni nalog.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franko (nepreverjen)

Voznik ni kriv! Z izjemno nadležnim prekrškom si je sodila sama!

Samo to še čakam, da boste poročali, da je voznik avtobusa izsilil osebni avto, ki je vozil po napačni strani avtoceste!

Heh (nepreverjen)

Torej moraš res neprestano na vse strani gledati in iskati ljudi, ki kršijo pravila, kot neki policaj? Kdaj bom imel časa gledati naravnost?
In zakaj bi se tu ustavila ta odgovornost? Najbolje, da 5km/h vozimo po cesti za vsak primer, če misli kak kolesar ali pešec kršiti predpise in direktno pred nami na cesto zašprintat. Kaj zdaj smo odgovorni za vse prekrškarje in naša legalna hitrost prilagojena razumnemu pričakovanju, da debili ne bodo naenkrat vozili in zavijali v napačno/prepovedano smer ni pravilna?
Paziš na živali, otroke in res stare ob cesti, da ti ne padejo pod gume. Kaj zdaj treba ujkat še vse kolesarje/skuteraše/skirojčkarje, ki se nočejo držati predpisov? Hočem plačo varuške vsakič, ko grem z vozilom v promet.

In reply to by Franko (nepreverjen)

Mojma (nepreverjen)

Ne rabiš vozit 5km na uro , rabiš samo pamet v glavo in e ustavit pred prehodom za pešce.Pika.

In reply to by Heh (nepreverjen)

božidar (nepreverjen)

a je bil kot ovi nažgan kot truba

Starejše novice