Slika je simbolična (foto: Bobo).
Policisti in reševalci so oživljali negibno kolesarko, ki je obležala v jarku, a so bili prepozni. 65-ženska je na kraju umrla.

Mariborski policisti so sporočili, da so bili danes ob 8.37 obveščeni, da v jarku ob kolesarski stezi v Studenicah v občini Poljčane leži negibna kolesarka.

Kot poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Poljčane, ki so osebo prenesli iz jaška in izvajali temeljne postopke oživljanja.

Na kraj so bili takoj napoteni tudi policisti in reševalci, ki so 65-letno žensko sicer oživljali, vendar pri tem niso bili uspešni, saj je na kraju umrla.

Dosedanje ugotovitve policistov kažejo na to, da je pokojna danes okoli 7. ure, ko je na tistem območju močno deževalo, kolesarila iz smeri naselja Studenice po javni oziroma kolesarski poti. 

Na rahlem klancu navzdol je izgubila oblast nad kolesom, padla in z glavo udarila ob kamen ter obležala. Dosedanje ugotovitve kažejo, da je to bil tudi vzrok smrti.

Policisti nesrečo obravnavajo kot prometno nesrečo. Na cestah na območju Policijske uprave Maribor je letos v 11 prometnih nesrečah umrlo 11 ljudi, v primerljivem obdobju lani pa v desetih nesrečah 11 ljudi.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nagajivček (nepreverjen)

Odprta noč in dan so groba vrata, al dneva ne pove nobena pratka !

Starejše novice