Na uvozu na avtocesto Maribor - Šentilj, izven naselja Zrkovci, se je sinoči, malo po 20. uri, zgodila prometna nesreča, v kateri se je hudo telesno poškodoval 56-letni pešec.

Pešec je takrat na prehodu za pešce prečkal vozišče uvoza na avtocesto, ob Puhovi ulici, vendar v času, ko je na semaforju za pešce gorela rdeča luč.

V istem trenutku je po uvozu na avtocesto pripeljal 42-letni voznik osebnega avtomobila in trčil vanj. Hudo poškodovanega pešca so z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Policisti bodo pešcu v tako imenovanem hitrem postopku izdali odločbo o prekršku.

Mariborski policisti so sinoči, ob 19.10, bili obveščeni, da po avtocesti Maribor – Murska Sobota, od Pernice proti Lenartu, v napačni smeri vozi voznik rdečega osebnega avtomobila znamke Kia Stonic. Policisti so ob pomoči upravljalca avtoceste zaprli predor Cenkova in ustavili promet v smeri Pernice.

Ob 19.21 so pri uvozu Cerkvenjak uspeli ustaviti skoraj 61-letnega voznika tega vozila, ki je med vožnjo v napačni smeri, vsaj enkrat za las ušel trčenju z drugim vozilom.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 1,09 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so ga pridržali do streznitve in ga bodo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu, kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Štajerski možje v modrem pa so včeraj, ob 14.30, na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu srbskih registrskih oznak, odkrili skrita državljana Irana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v Slovenijo, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice