Slika je simbolična.
Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin prometne nesreče.

Policisti Policijske postaje Ptuj so včeraj dopoldne obravnavali prometno nesrečo med voznikom motorja in pešcem, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Pešec je bil zaradi poškodb odpeljan v bolnišnico, utrpel je hujšo telesno poškodbo.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin prometne nesreče.

Brez veljavne vozniške in pod vplivom alkohola

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica so imeli zgodaj zjutraj v postopku 38-letnega moškega, za katerega so ugotovili, da je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal kar 1,27 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka v njegovem organizmu. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil neregistriran osebni avtomobil, na katerem so bile nameščene različne registrske tablice, ki niso pripadale navedenemu vozilu.

Osebni avtomobil so mu policisti zasegli, zoper voznika pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. V navedenem primeru gre za večkratnega kršitelja cestnoprometnih predpisov, saj mu je bilo v zadnjih dveh letih zaseženih že več vozil.

Vir: Policijska uprava Maribor

V kombiju 24 tujcev

Policisti Policijske postaje Podlehnik so včeraj zjutraj obravnavali voznika kombija, v katerem je prevažal 24 tujcev, državljanov Indije.

Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom, vozniku je bila zaradi utemeljenega razloga za sum storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Policisti Policijske postaje Ormož so včeraj zjutraj obravnavali osem državljanov Burundija; tudi oni so zaprosili za mednarodno zaščito.

Policisti Policijske postaje Podlehnik so včeraj zvečer obravnavali še 17 državljanov Indije in pet državljanov Pakistana, vsi so zaprosili za mednarodno zaščito. Danes zgodaj zjutraj pa so policisti Policijske postaje Gorišnica obravnavali še šst državljanov Konga, postopki z njimi še potekajo.

Nogometna tekma minila brez kršitev

Včerajšnje mednarodne nogometne tekme UEFA nogometne Lige Evropa med Mariborom in HJK Helsinki na stadionu Ljudski vrt v Mariboru se je udeležilo približno 6500 obiskovalcev, prireditev je potekala brez zaznanih kršitev, so sporočili mariborski policisti.

Kaj se je še dogajalo?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 243 klicev, od tega 111 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. 

V tem času so obravnavali štiri primere nedovoljenega prehoda čez državno mejo. V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 17 kaznivih dejanj,
  • 13 prometnih nesreč I. kategorije,
  • štiri prometne nesreče II. kategorije,
  • eno prometno nesrečo III. kategorije,
  • deset prijav kršitev javnega reda in miru, štiri na javnih krajih in šest v zasebnih prostorih,
  • enemu kršitelju je bilo zaseženo vozilo,
  • štiri povoženja divjadi,
  • ena nesreča pri delu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice