Pohodniki in tudi reševalci so se kljub tako slabim vremenskim razmeram požrtvovalno odzvali in poškodovanemu na Pohorju zagotovo rešili življenje.

Včeraj dopoldan se je med delom v gozdu, približno 300 metrov od Trikotne jase navzgor proti Pohorski vzpenjači z motorno žago pri rezanju drv hudo poškodoval 70-letni Mariborčan. Zraven tega, da si je poškodoval več različnih kosti, se je z motorno žago tudi porezal.

Poškodovani je zdravnikom sicer povedal, da je pred poškodbo sam padel, vendar so zdravniki mnenja, da ga je moralo zadeti tudi deblo, ki ga je spodrezal, sicer ne bi bil tako hudo telesno poškodovan. Ob padcu pa se je z motorno žago še porezal po rokah in je zaradi tega krvavel, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Začel klicati na pomoč

Poškodovani je po nesreči pričel klicati na pomoč. Njegove, že povsem izčrpane klice so, med spuščanjem od Koče Luka proti Trikotni jasi, zaslišali trije pohodniki po Pohorju. Po kakšnih 15 minutah iskanja so poškodovanega našli, mu nudili prvo pomoč in na pomoč poklicali reševalce. 

Ker je takrat na kraju nesreče že pričenjalo snežiti, zaradi krvavitve pa je štela vsaka minuta, ni bilo časa za sklic gorskih reševalcev. Opisani pohodniki, ki so člani ene družine, so zato ponudili pomoč reševalcem, da so poškodovanega z nosili prenesli do reševalnega vozila blizu Trikotne jase, od tam pa so ga prepeljali v UKC Maribor. Zdravniki so poškodbe ocenili kot najmanj hude, niso pa še izključili smrtne nevarnosti poškodovanega. 

Policisti obvestila o nesreči še zbirajo. Pohodniki, in tudi reševalci, so se kljub tako slabim vremenskim razmeram požrtvovalno odzvali in poškodovanemu zagotovo rešili življenje. Dejanje, ki nam je lahko vsem za vzgled. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice