Vir: Policijska uprava Maribor
Najhitrejši med tremi prehitrimi motoristi vozil s hitrostjo 162 kilometrov na uro.

Policisti Policijske uprave Maribor so minulo nedeljo popoldne na avtocestnem počivališču Lormanje, v smeri Murske Sobote, izvajali poostren nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi.

V ta namen je bil promet vozil, z ustrezno prometno signalizacijo, preusmerjen čez avtocestno počivališče. Zaradi preusmeritve prometa vozil pa je bila omejitev hitrosti na tem delu avtoceste, s postavljeno prometno signalizacijo, omejena na 80 kilometrov na uro. 

Med izvajanjem meritev hitrosti na tem odseku so policisti okoli 15. ure zaznali prekoračitev hitrosti treh voznikov motornih koles.

Ti so vozili s hitrostjo 150, 156 in najhitrejši 162 kilometrov na uro

Vse tri madžarske voznike motornih koles so policisti ustavili na kraju, kjer so izvajali poostren nadzor in vsakemu izrekli predpisano globo 1200 evrov in stransko sankcijo devet kazenskih točk.

Največjo dovoljeno hitrost vožnje je, v času izvajanja poostrenega nadzora in preusmeritve prometa vozil, prekoračilo še 16 voznikov vozil, zoper katere so policisti izvedli ustrezne ukrepe.

Policisti ob tem pozivajo voznike, naj spoštujejo prometne predpise, hitrost prilagodijo prometnim razmeram ter vozijo strpno in previdno. 

Neprilagojena hitrost vožnje sodi med najpogostejše vzroke prometnih nesreč z najhujšimi posledicami.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice