Belgijec se je brez dokumentov več dni potepal po Štajerskem, zdaj pa še po Pomurju. V mrazu, s sklonjeno glavo negibno sedel na klopi v parku, posredovali so reševalci.

Belgijec je v zadnjih dneh več noči prebil na javnih površinah, tako na Štajerskem kot v Pomurju. Že nekajkrat pa je poskrbel tudi za rahel preplah. Šlo naj bi za starega znanca policije, ki se že lep čas potepa na območju Slovenije. Ker potuje brez dokumentov, je zaradi kršitev prejel že več plačilnih nalogov.

O vagabundu smo v minulih dneh že poročali. Med drugim so ga obravnavali ormoški policisti. Tujec se je več dni gibal po mestu in spal v enem od tamkajšnjih podhodov, ker je bil v slabem zdravstvenem stanju, pa je bil prepeljan v Splošno bolnišnico Ptuj. 

Le nekaj dni pozneje se je zgodba zdaj ponovila še v Murski Soboti.

Negiben, s sklonjeno glavo obsedel na klopi

Na dejstvo, da se tujec potepa v naši okolici, so nas opozorili bralci. V ranih jutranjih urah so ga v torek našli sedečega na klopi v murskosoboškem parku.

Še zdaj ni jasno, kako dolgo se je pravzaprav že nahajal na kraju, preden so ga opazili prvi mimoidoči. Predvidoma je tam prebil noč in ker se ni premikal oziroma odzival na pozive, so bile obveščene reševalne službe. Tudi reševalci so ga skušali predramiti oziroma ozavestiti, vendar brez uspeha.

Na Policijski upravi Murska Sobota so za na Sobotainfo potrdili, da gre za isto osebo, ki se je v preteklih dneh pojavljala v okolici. Kot pojasnjujejo, so obravnavanega državljana Belgije oskrbeli reševalci in ga nato prepeljali v Splošno bolnišnico Murska Sobota.

Spomnimo, da je jutro tistega dne bilo precej hladno, temperature so se namreč gibale okoli ledišča. Tako tudi možnost podhladitve ni bila povsem izključena. Brez ustrezne zaščite lahko namreč telesna temperatura vsaj ob dežju oziroma vlagi nevarno upade že pri zunanjih temperaturah do 10 stopinj Celzija. Toda k sreči o resnejših zapletih zaenkrat ne poročajo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

..ker potuje brez dokumentov je prejel več plačilnih nalogov .HALO ,kaj je z vami ? Kako pa so mu napisali plačilne naloge ko pa nima dokumentov ?

Starejše novice