Slika je simbolična.
V preteklem dnevu so imeli policisti opravka predvsem z nedovoljenimi prehodi meja.

Policisti so imeli včeraj, v dopoldanskih urah, v postopku tri državljane Bosne in Hercegovine, ki so na območju Policijske postaje Gorišnica z osebnim avtomobilom registrskih oznak Bosne in Hercegovine nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 

Mejo so prestopili na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika in polnoletno sopotnico oglobili, sopotnika, otroka pa opozorili. Vse tri so vrnili nazaj na Hrvaško. 

V popoldanskih urah so imeli v postopku dva državljana Hrvaške, ki sta na območju Policijske postaje Gorišnica, s tovornim priklopnim vozilom, oboje hrvaških registracij, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 

Mejo sta prestopila na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili.

Turški voznik opozoril policiste, da so v njegovem vozilu migranti

V dopoldanskih urah včerajšnjega dne je turški voznik tovornega vozila turških registrskih oznak v Mariboru obvestil policiste, da sumi, da so v vozilo, ki ga vozi, neopazno vstopili migranti. 

Policisti so v vozilu odkrili enega državljana Afganistana, ki je ob pomoči dveh neznancev v vozilo prišel že v Srbiji. Vozilo, ki je bilo zapečateno s carinsko zalivko, je mejo prestopilo na Gruškovju. 

Policisti bodo Afganistanca zavrnili nazaj na Hrvaško. 

V preteklem dnevu obravnavali še druge dogodke

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6.00 včeraj in 6.00 danes prejel 303 klicev, od tega 85 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 16 kaznivih dejanj,
  • devet prometnih nesreč I. kategorije,
  • eno prometno nesrečo II. kategorije, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala,
  • tri povoženja divjadi,
  • dvema kršiteljema cestno-prometnih predpisov so zasegli vozili, ki sta ju vozila,
  • osem prijav kršitev javnega reda in miru, pet na javnih krajih in tri v zasebnih prostorih.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Annet (nepreverjen)

denar pa verjetno jim je pobral

Starejše novice