Učiteljici gospodinjstva na OŠ Kamnica zaradi kaznivega dejanja grožnje grozi denarna kazen oziroma do leto dni zapora.

Novembrski incident na OŠ Kamnica, v katerem je učiteljica gospodinjstva domnevno zlasala neukrotljiva učenca, je dobil nadaljevanje. Policija je zaključila s preiskavo in zoper učiteljico konec minulega tedna vložila kazensko ovadbo.

»Na tukajšnje državno tožilstvo smo 9. marca s strani Policijske postaje Maribor I prejeli kazensko ovadbo zoper eno osebo zaradi kaznivega dejanja grožnje,« je potrdila okrožna državna tožilka Romana Kac.

Učiteljici očitajo kaznivo dejanje grožnje po katerem ji grozi denarna kazen ali zapor do enega leta.

Kazenski zakonik. Glede na to, da je bilo kaznivo dejanje izvršeno zoper mladoletnika, se v skladu s 15.a členom KZ-1 storilca preganja po uradni dolžnosti.

Spomnimo …

Novembra meseca naj bi med poukom gospodinjstva učiteljica pograbila dva učenca za lase, grobo vlekla in ju z glavama večkrat udarila skupaj, pri čemer jima je populila nekaj las.

O dogodku je bil ravnatelj šole Tomaž Čeplak obveščen šele dva tedna po incidentu, njegov odziv pa je bil medel in je zaobšel pravila. Učiteljice ni prijavil policiji, zaradi česar se je na šoli zglasila tudi inšpekcija. »Ne tajimo, da dogodka ni bilo. Dogodek se je zgodil in je bil meni prijavljen s strani staršev 13 dni po dogodku. Z učiteljico sem opravil pogovor, nismo pa obveščali policije,« je priznal ravnatelj Tomaž Čeplak.

Učiteljica je prejela pisni opomin pred prenehanjem delovnega razmerja iz krivdnih razlogov, na šoli pa so imeli tudi inšpekcijski nadzor. Šola je dobila opomin, da izdela protokol, ki obvezuje strokovne delavce in druge zaposlene na šoli, da v roku 24 ur obvestijo ravnatelja o takih dogodkih.

»Tudi če so otroci problematični, se to ne sme zgoditi. Morda pa bi šola včasih potrebovala kakšen vzvod več, da bi učitelji in zaposleni lahko vzpostavili to, kar učiteljica v tem primeru ni uspela – spodbudno in blagodejno učno okolje za vse. Tega pa si zaslužijo vsi, ne samo učenci,« je za naš medij takrat še povedal ravnatelj Čeplak.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

KAJ PA RAVNATELJU;;ON ON JE ŠE VEČJI KRIVEC

TUDI RAVNATELJA JE TREBA STRPAT V ZAPOR Z A 5;;;6 LET

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

KAJ PA RAVNATELJU;;ON ON JE ŠE VEČJI KRIVEC

TUDI RAVNATELJA JE TREBA STRPAT V ZAPOR Z A 5;;;6 LET

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

UČITELJI SO TAK POŽREŠNI DA BI ŠE JANŠEV DREK POŽRLI ,, Pa otroke maltretirajo in jih fizično napadajo, da je pa tam prisotnost pedofilije velika ,, je pa tak vsem znano,,Sem bral zadnjič v cajtung,, da je ena učiteljica tak premikastila dva učenca, da sta morala poiskati strokovno pomoč,,,Da pa učiteljice spolno občujejo z otroci sem pa tudi prebral,,,RAVNATELJI PA NIČ,, jaz bi te ravnatelje poslal na žago deske ravnati, za kaj drugega tak niso ,,,gamad nepismena

redrum (nepreverjen)

Takšne in drugačne stvari so se dogajale tudi meni pa čeprav nikoli nič kriv. Od šibe po prstih pa vse do klofut pri tabli.

bossairer (nepreverjen)

Rad bi še slišal njeno zgodbo. Tej najbolj ne verjamem, ker novinari pišejo subjektivno in se osredotočajo samo na eno stran, mulci dandanes so pa itak postali nedotakljivi razvajenci, doma si namislijo celega hudiča...kdo ve kaj je bilo. Ne vem zakaj se pri nas tako malo uporablja detektor laži....hmmm aja, mogoče zato, ker bi preveč razkril.

dober učenec (nepreverjen)

moram vas opomniti, da so starši teh otrok davkoplačevalci in imajo pravico, da njihovi otroci obiskujejo šolo, v kateri šolsko osebje njihovih otrok ne pretepa, oziroma drugače psiho fizično maltretira,,Zavedati se moramo, da to šolsko osebje plačujejo starši kot davkoplačevalci in ne država, kot si šolniki mislijo.. Nasilje povzroča novo nasilje in kaj mislite, v kaj bi se lahko prelevila ta dva vrla fantiča, če njima ne bi pravočasno pomagali,, Hvala bogu, da je prišla zadeva na dan ,, Veste mi je pred leti povedal en zapornik iz Rogoze,, da je dobil polovico manjšo kazen - olajševalna okoliščina - zato ker je imel nesrečno mladost , ker ga je učiteljica v šoli pretepala. Tukaj ni kaj za reči,,,učiteljico je treba zapreti,, ( opomba vsak pretepač v vaški gostilni dobi zaporno kazen v roku trajanja 1 meseca za takšno dejanja,,, tukaj pa se bi zadeva lahko okvalificirala bistveno težje) ,, pa še to sem slišal da to ni bilo prvič, Seveda pa obstaja tu zraven tudi velika objektivna odgovornost ravnatelja in tudi ravnatelja je treba zapreti

Friderik 1950 (nepreverjen)

Imam podatke o odličnosti obsojene učiteljice, ki je žrtev napihnjene zgodbe staršev neubogljivih otrok, ki so bili vpisani v Kamniško šolo, čeprav prihajajo iz mestnega okolja. Gre za diskreditacijo odlične šole s strani napihnjenih vsiljivcev, ki so jih iz mestnega okolja izgnali, Kamniška šola pa jim je nič hudega sluteč, prijazno dovolila vpis.

Hlapec Jernej (nepreverjen)

Ta članek je poln pravopisnih napak.

Starejše novice