Policisti na območju Policijske uprave Maribor so v samo enem dnevu v treh primerih obravnavali devet tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili mejo. Peterica Iračanov je celo napovedala, do bodo vztrajali pri poskusih, dokler ne pridejo do Nemčije.

Pri kanalu reke Drave v Cvetkovcih so ormoški policisti včeraj ob 15.40 prijeli 34-letnega Tunizijca, ki je iz Velikega Lovrečana na Hrvaškem preko reke Drave nedovoljeno vstopil v Slovenijo. Možje v modrem so mu izdali plačilni nalog, danes pa ga bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

To ni bil edini včerajšnji primer nedovoljenih migracij, ki so jih obravnavali ormoški policisti. Okoli 20.30 so namreč v Središču ob Dravi prijeli dva državljana Libije, star 17 in 18 let ter 32-letnega državljana Sirije, ki so pred tem na nedovoljen način prestopili državno mejo.

V Slovenijo so prišli tako, da so preplezali panelno ograjo. Med postopkom so vsi trije podali vlogo za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljani.

Iračani vztrajajo: Želimo v Nemčijo

Sinoči, malo po 22.30 so imeli policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor v postopku pet Iračanov. Ugotovili so, da so tujci včeraj popoldan ob pomoči neznanega storilca na nedovoljen način prestopili državno mejo med Bosno in Hercegovino in Hrvaško, nato pa še državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Neznanec jih je pripeljal do mejnega prehoda Šentilj, kjer so nedovoljeno prestopili še državno mejo med Slovenijo in Avstrijo. Tujce bodo policisti predali hrvaškim varnostnim organom, saj za mednarodno zaščito niso zaprosili. Napovedali so, da bodo skušali na nelegalen način priti do Nemčije.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice