Ujeli Romuna, ki sta lažno in vsiljivo beračila po Mariboru

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

Ujeli Romuna, ki sta lažno in vsiljivo beračila po Mariboru

Policisti prijeli romunska državljana, ki sta vsiljivo beračila pred eno izmed trgovin v Mariboru. Eden je lažno uporabljal berglo, da bi pri ljudeh vzbudil sočutje.

Ujeli Romuna, ki sta lažno in vsiljivo beračila po Mariboru
  • Ujeli Romuna, ki sta lažno in vsiljivo beračila po Mariboru Ujeli Romuna, ki sta lažno in vsiljivo beračila po Mariboru

To sobotno popoldne so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor pri vsiljivem beračenju za denar, pred eno od trgovin v mestu Maribor, zalotili dva odrasla moška - oba državljana Romunije. "Eden izmen njiju je med vsiljivim beračenjem uporabljal gibalni pripomoček - berglo, ki je sicer ni potreboval, z namenom, da je pri ljudeh vzbujal sočutje," so sporočili iz mariborske policijske uprave.

Zasegli denar in privedli k sodnici

Policisti so obema zasegli naberačena sredstva (denar) in ju z obdolžilnim predlogom privedli k dežurni sodnici mariborskega Okrajnega sodišča - oddelka za prekrške. V obdolžilnem predlogu so zraven globe, zasega naberačenih sredstev in gibalnega pripomočka, predlagali tudi izrek stranske sankcije izgona iz države, saj sta bila Romuna predhodno že večkrat obravnavana za istovrstne prekrške.

"Sodnica je obema s sodbo izrekla globo in odvzem protipravno pridobljene (naberačene) premoženjske koristi," so epilog sporočili mariborski policisti.

Jaka Maučec
ponedeljek, 9 Januar, 2017 - 11:57 Osveženo: 9. Januar 2017 - 14:20

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.