Slika je simbolična.
S strani preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Novi Gorici je bila odrejena sodna obdukcija, ki jo so opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, in ugotovili, da je 26-letnik umrl nasilne smrti. 

Poročali smo, da so bili policisti Policijske uprave Nova Gorica, 11. januarja, bili ob 7.33 s strani mimoidoče obveščeni o najdbi neznanega moškega - slednji ni kazal znakov življenja - na potki nad železniškim predorom tik ob državni meji na območju Nove Gorice - Streliška ulica.

Takoj po prejetem obvestilu so bili na kraj napoteni policisti in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica, ki so kraj varnostnega dogodka zavarovali in izvedli prve nujne preiskovalne ukrepe. 

Na kraj so poleg kriminalistov in policistov prišli tudi slovenski in italijanski reševalci; zdravnica Zdravstvenega doma Nova Gorica je na kraju potrdila njegovo smrt.

Poleg kriminalistov in policistov z območja Policijske uprave Nova Gorica sta se ogleda kraja najdbe trupla udeležili tudi preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča in okrožna državna tožilka v Novi Gorici. 

26-letni državljan Slovenije umrl nasilne smrti

Tekom popoldneva, istega dne, je bila v sklopu identifikacijskega postopka ugotovljena in dokončno potrjena identiteta pokojnega. 

Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da gre za 26-letnega moškega, državljana Slovenije. 

S strani preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Novi Gorici je bila v nadaljevanju odrejena sodna obdukcija, ki jo so opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, in ugotovili, da je 26-letnik umrl nasilne smrti

Sočasno so bili o najdbi trupla obveščeni tudi italijanski varnostni organi, ki pri preiskavi intenzivno sodelujejo s slovensko policijo.

Motiv umora še ni znan

Kriminalisti, kriminalistični tehniki in forenziki so v nadaljevanju ogleda kraja dejanja opravljali temeljit ogled in zavarovali številne sledi in dokaze.

Za ogled kraja dejanja je bil poleg vseh kriminalistično tehničnih ukrepov in dejanj uporabljen tudi policijski dron.

V okviru ogleda je sodeloval tudi vodnik službenega psa za iskanje bioloških sledi. Vzporedno z nujnimi preiskovalnimi dejanji so policisti pri občanih zbirali obvestila in opravili številne operativne naloge.

Okoliščine oziroma motiv, zakaj je prišlo do opisanega kaznivega dejanja, bodo novogoriški kriminalisti poskušali ugotoviti v nadaljevanju preiskave.

Kriminalistična preiskava poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja umora, predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Preiskava na obeh straneh državne meje je intenzivna in v polnem teku.

Drugih podrobnosti v tem trenutku zaradi interesa kriminalistične preiskave in ugotavljanja vseh okoliščin smrti pokojnega tako v Sloveniji kot tudi kriminalistične preiskave v Italiji ter kriminalistične taktike in metodike dela, širši javnosti ne morejo posredovati.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

V letu 2020 so na območju Policijske uprave Nova Gorica obravnavali štiri poskuse uboja in en dokončan umor, v letu 2021 so obravnavali dva poskusa uboja in en dokončan umor.

V letošnjem letu so obravnavali že en poskus uboja in prej opisano kaznivo dejanje umora, ki ga še preiskujejo. Vsa kazniva dejanja poskusov uboja in umore so uspešno preiskali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice