Na mariborskem sodišču se je nadaljevalo sojenje brezdomcu Tomiju Kolarju. Ta je umor že priznal, a sojenje še ni zaključeno. Danes sta se soočila psihiatra. Je bil Kolar v času dejanja povsem priseben?

Na mariborskem okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje brezdomcu Tomiju Kolarju, ki mu tožilstvo očita, da je 23. novembra 2016 v zapuščenih prostorih nekdanjih mariborskih zaporov na zahrbten način umoril brezdomnega kolega Ludvika Pukšiča.

Različna mnenja psihiatrov

Obtoženi je dejanje sicer priznal in ga obžaloval, Kolarjev zagovornik po uradni dolžnosti Viktor Osim pa se na vsak način trudi izpodbiti izvedensko mnenje sodnega izvedenca, psihiatra Mladena Vrabiča, ki je ocenil, da je bil Kolar v času umora povsem priseben. In to zato, ker so mu zdravniki na mariborski psihiatriji diagnosticirali obliko shizofrene osebnostne motnje.

Še mnenje komisije medicinske fakultete za izvedenska mnenja

Sodišče je tokrat soočilo psihiatra Mladena Vrabiča in Viktorijo Frangež Žigon ter v tem času izključilo javnost. Odvetnik Osim pa je v nadaljevanju sojenja še vedno vztrajal pri imenovanju novega izvedenca. Po soočenju obeh psihiatrov je od sodišča zahteval pridobitev novega mnenja komisije medicinske fakultete za izvedenska mnenja.

Sodni senat se po nekajminutnem premisleku še ni opredelil do te zahteve, saj želijo, kot je pojasnila predsednica senata Danila Dobčnik Šošterič, najprej preučiti prepise zapisnikov iz tega soočenja ter se seznaniti s toksikološkimi izvidi. Nadaljevanje sojenja bo 24. maja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice