Družinska tragedija se je zgodila v četrtek zjutraj v naselju Spuhlja na območju Policijske postaje Ptuj.

Možje v modrem so na kraju zločina, natančneje v zasebnem prostoru v naselju Spuhlja, našli pokojno 56-letno žensko in poškodovanega 58-letnega moškega. Na pokojni ženski so opazili sledi nasilja, prav tako na moškem, ki je bil hudo poškodovan. 

Po prvih ugotovitvah Policijske uprave Maribor, ki so jih v petek predstavili javnosti, naj bi šlo za umor in poskus samomora, moški pa naj bi bil izven življenjske nevarnosti. A to ne drži.

Moški je zaradi obsežnih telesnih poškodb v bolnišnici umrl včeraj, na podlagi izsledkov obdukcije bodo znane podrobne informacije.

Toda, kot je danes pojasnil Andrej Kolbl, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, so ugotovili, da je šlo za kaznivo dejanje umora in uboja. Kaznivega dejanja uboja osumljen moški, kaznivega dejanja umora pa ženska. »Z zadnjimi ugotovitvami smo izključili vpletenost tretje osebe,« je dejal Kolbl.

Kaj se je zgodilo?

Družinska tragedija se je zgodila v četrtek zjutraj. Zakonca sta se sprla, med sporom sta oba utrpela več vbodnih ran, zaradi katerih je ženska umrla na kraju dejanja, moški pa včeraj v UKC Maribor: »Po vseh opravljenih preiskavah in dokončno zbranih obvestilih bomo zadevo zaključili s poročilom okrožnemu državnemu tožilstvu na Ptuju.«

Motiv zločina naj bi bil družinski prepir, ženska naj bi dejanje načrtovala, a policija podrobnosti za slednjo trditev ni želela pojasniti. Prav tako niso želeli razkriti, koliko nožev je policija zasegla na kraju zločina.

Možje v modrem so sicer v preteklosti na kraju zločina že obravnavali različne dogodke z elementi nasilja, vendar »zaradi zaščite žrtev ne moremo govoriti o kvalifikaciji«. Šlo naj bi za dve kaznivi dejanji, v obeh primerih je bila oškodovanka pokojna ženska.

Možje v modrem so še v četrtek govorili o umoru in poskusu samomora, zdaj govorijo o umoru in uboju.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice