Šele v 22. letu starosti nas je zapustil veliki navijač NK Maribor še večjega srca Rok Černic. 

Maribor je pretresla tragična vest. Mnogo prezgodaj, šele v 22. letu starosti, je umrl Rok Černic. Ljudem se je v spomin vtisnil kot velik dobrodelnež, ki ni okleval, ko je šlo za ljudi v stiski.

Njegova posebna strast je bilo zbiranje dresov. Z njimi je organiziral več dražb, s katerimi je zbiral sredstva za socialno ogrožene.

V nogometu našel uteho

Rok se je ljudem v srce vtisnil z dobrodelnostjo, nase pa je opozoril še z Facebook stranjo Dom prvakov - Maribor Matchworn shirts, na kateri je ponosno predstavljal svojo neverjetno zbirko nogometnih dresov. »Ljubitelji nogometa lahko na moji strani najdejo prav vse, kar je povezano z klubom,« je ponosno stran za Mariborinfo predstavil mladi navijač vijoličnih septembra 2016.

Razkril nam je, da njegova ljubezen do nogometa in predvsem NK Maribora izvira že iz otroštva. »Z očetom sem hodil na tekme, kasneje tudi treniral, nato se je vse ustavilo zaradi zdravstvenih težav, ampak nogomet sem imel vedno rad,« nam je zaupal tedaj. Za sabo je imel težko življenjsko zgodbo: »V življenju sem šel skozi različna obdobja, nekatera so bila tudi zelo težka in meni kot najstniku je takrat mariborski nogomet postajal v uteho pri raznih stvareh. Nisem si predstavljal življenja brez kluba, nogometnih tekem in igre.«

Ob zbiranju dresov ni zamudil nobene tekme. Bil je eden redkih navijačev, ki so po vsaki tekmi počakali igralce in jim čestitali: »Pa tudi če čakam po tri ure po tekmi, vedno počakam še zadnjega igralca in mu čestitam, naj bo to domača tekma ali gostovanje.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Damijan šprajc (nepreverjen)

R.I.P.

Starejše novice