Med intervencijo se je kršitelj policistom aktivno uprl z uporabo znanja borilnih veščin in ob tem policiste telesno poškodoval.

Mariborski možje v modrem so bili včeraj, malo pred 14. uro, na telefonsko številko 113 zaprošeni za intervencijo v stanovanjski hiši v Mariboru, kjer naj bi sin vpil na očeta, lomil in razmetaval inventar in se ni želel pomiriti.

Na podlagi vseh zbranih obvestil od prijavitelja in glede na ugotovljeno intenziteto kršitve, so iz Policijske uprave Maribor na nujno intervencijo napotili štiri policiste oziroma dve patrulji.

Med intervencijo se je kršitelj policistom aktivno uprl z uporabo znanja borilnih veščin in ob tem policiste telesno poškodoval. Policisti so zato uporabili prisilna sredstva, in sicer fizično silo, plinski razpršilec in sredstva za vezanje in vklepanje ter kršitelja obvladali, zatem pa je kršitelj izgubil zavest in kljub takojšnji zdravniški pomoči ter daljšemu oživljanju, na kraju intervencije umrl, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Po poročanju Večera naj bi umrl 28-letnik iz mariborskega naselja Brezje.

Na kraj dogodka sta prišla dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurni okrožni državni tožilec iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, vendar je preiskovalni sodnik na kraju ogled prepustil policiji.

Ker preiskava še poteka, možje v modrem več informacij ne razkrivajo. Preiskavo je prevzel Posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva Republike Slovenije.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
yys (nepreverjen)

Viidite kako je
Prvo kličejo na pomoč policijo
Ko ta pride, naredi red
potem pa še odgovarja
za bedaka ki je delal pizdarije
sedaj pa se bo še policija imela probleme
ker je samo opravljala svoj posel.
Ali si lahko zamislite, kaj bi bilo
će policija ne bi prišla

Syn (nepreverjen)

Taki pacijenti se mi sploh ne smiljo. Čestitke pa policistom da so ga obvladali.

stary1 (nepreverjen)

če bi bil pameten
bi bil danes še živ

In reply to by Syn (nepreverjen)

Kritik (nepreverjen)

Še en stari znanec policije ! Bil je zraven v tistem streljanju avtomobilov na Dobravi .
Seveda je bil oproščen na sodišču .

stary1 (nepreverjen)

ni večje sramote za mrliča
če izdihne na policijski raciji
Takega še lucifer v peklu noče

Bruce Lee (nepreverjen)

Da je pretepel štiri policiste nakazuje samo na to kako so današnji policaji nesposobni,ker v policijo prihajajo sami strahopetci kateri so sfrustrirani se skrivajo za uniformo ter se v njej počutijo močne dokler ne pride do resne situacije.
Tega nasilneža so seveda iz strahu umorili,ko pa jih muslimanski migranti pretepajo na mejah pa niti ne upajo posredovati z ničemer in raje bežijo pred njimi.
Sem že nekolikokrat posredoval na meji in prebutal po nekaj migrantov skupaj,ko sem videl da pretepajo policaje a mi je sedaj žal,da zraven nisem prebutal še njih.

Starejše novice