Slika je simbolična.
Mariborski policisti 39-letnika včeraj prijeli kar trikrat! Storil je roparsko tatvino in nato še dve dodatni tatvini.

39-letni moški je včeraj popoldne v prodajalni v centru Maribora odtujil tri različne artikle, sporočajo iz Policijske uprave Maribor.

Tatvino je zaznala 56-letna prodajalka, stekla za osumljenim in ga kmalu dohitela. Pozvala ga je, naj ukradene stvari vrne ali pa plača in mu jih želela odvzeti. Osumljenec se je temu uprl, prodajalko prijel za njeno roko, z drugo roko pa jo je prijel za lase. 

Med prerivanjem je prodajalki celo izpulil šop las. Vseeno je prodajalki uspelo zadržati dva ukradena artikla, s tretjim pa je osumljeni peš pobegnil proti Slomškovemu trgu.

Policisti so se nemudoma odzvali na klic in osumljenca na Slomškovem trgu, le nekaj trenutkov po dejanu, prijeli. Pri njemu so našli in zasegli še tretji ukradeni artikel.

Nasilen odziv osumljenca, policija opozarja: Ne tvegajte življenja!

Nerazumno je, da se je osumljenec tako nasilno odzval do prodajalke zato, da bi obdržal ukradene artikle v vrednosti vsega 7,77 evra.

»Izpostaviti velja pogum in odločnost prodajalke, vseeno pa svetujemo, naj se oškodovanci, če pride do takega nasilnega dejanja, ne izpostavljajo in ne tvegajo poškodbe svojega telesa. Bolje je, da pokličejo policijo, z glasnim vpitjem pa opozorijo okolico na izvrševanje dejanja. Nobena ukradena stvar ni vredna toliko, kot je vredno človeško življenje,« pri tem opozarjajo možje v modrem.

Policisti bodo osumljenca kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja roparske tatvine.

A to še ni vse ...

Že čez slabi dve uri po opisanem dejanju pa so istega osumljenca varnostniki prijeli pri novi tatvini v drugi prodajalni v Mariboru. Takrat je ukradel za 22,26 evra artiklov

Še dobro uro kasneje pa so ga v isti prodajalni prijeli, ko je ukradel še tri artikle v vrednosti 2,82 evra

V slednjih dveh primerih odgovorna oseba ni podala predloga za pregon, zato ga policisti ne morejo ovaditi, bodo pa pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Heh (nepreverjen)

In za take ne smete objavljati fotografij, da se jih še drugi ljudje ogibajo oziroma da so pozorni na njih. Kakšna neumnost.

Default (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kako zelo pozrtvovalna prodajala kaj si ti nor upam da ji bodo dali dodatek k placi

Heh (nepreverjen)

Višek neumnosti iz njene strani. Se držiš za delodajalca, ki te že tako izkoriščuje glede slabega plačila in kršenja delavskih pravic kjerkoli in kadarkoli si lahko to privošči, pa za robo ki jo imajo zavarovano in kar ni tvoje delo.
Moralnost/pogum mogoče ima, občutek sorazmernosti in logika ji pa primanjkujeta.

In reply to by Default (nepreverjen)

božidar (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

pepija mimogrede potegneš iz las ,kaj se to pravi

viola (nepreverjen)

Pa zakaj nisem jaz policaj pri aretacijah takšnih barab. Mavčnica bi imela dosti dela.

Heh (nepreverjen)

In bi letel že prvi dan s sodiščem in tožbo. Ne da se ne strinjam s tabo, samo škoda mi je, da se takih stvari več ne more "porihtat" na star način - odpeljat globoko v pohorje, nalomit in fuknit ven iz avta, da nazaj prišepajo mogoče enkrat naslednji dan.
Kakor zdaj stoji, lahko te izmečki kradejo po cele dneve in jih policija lahko samo zapiše. Še denarne kazni ne dobijo (ne, da bi jo lahko plačali) ali pa zamrznitev/odtegljaj sociale. Ne, lahko so pokvarjeni paraziti družbe, ki jih financira država, zraven pa še kradejo, napadajo, grozijo s samo malim "ti ti porednež" iz slovenske pravne mašine. Najhujše kar se jim zgodi je da dobijo kake par ur dela "v splošno korist", kjer zabušavajo z drugimi degeni.

In reply to by viola (nepreverjen)

atak (nepreverjen)

slab dan za roparja:)

Čuk (nepreverjen)

Star znanec policije ....to bodo zapisali tudi če bo koga poškodoval ali ubil .

Starejše novice