Kraj, kjer so našli pogrešanega (vir: Policijska uprava Celje).
V iskalni akciji je policist Policijske postaje Velenje opazil negibnega moškega, ki je bil zaradi večje izgube krvi v zelo slabem stanju. S hitrim posredovanjem je preprečil nadaljnjo izgubo krvi in mu posledično rešil življenje.

Velenjski policisti so bili včeraj okoli desetih dopoldne obveščeni o pogrešanem 60-letnem občanu. Takoj po obvestilu so začeli z iskanjem.

V iskalni akciji so poleg velenjskih policistov sodelovali še policisti Postaje prometne policije Celje in vodnika službenih psov. 

Policist Policijske postaje Velenje je pri pregledovanju gozdne poti, na vzpetini proti cerkvi Sv. Jakoba, zaznal zdrs s poti, v previsno steno in v prepadu opazil negibnega moškega. Policist, ki se v prostem času ukvarja s športnim plezanjem, se je po steni spustil do moškega.

Ko je prišel do njega, je videl, da gre za pogrešanega, ki je bil v izjemno slabem stanju. Zaradi večje rane na zapestju je namreč izgubil mnogo krvi

Kraj, kjer so našli pogrešanega (vir: Policijska uprava Celje).

Policist je nemudoma slekel del svoje uniforme ter s pomočjo palice in uniforme naredil kompresijsko obvezo in s tem preprečil nadaljnjo izgubo krvi, moškemu je preverjal srčni utrip, ki je bil izjemno šibak in ga s pogovorom ohranjal pri zavesti do prihoda reševalcev, ki jih je do poškodovanega usmeril drugi policist, ki je sodeloval v iskanju. 

Reševalca in policista sta poškodovanega po težko dostopnem terenu odnesla najprej do gasilcev, ki so prav tako prišli na kraj, nato pa so ga s skupnimi močmi odnesli do reševalnega vozila.

»Glede na to, da je 60-letni občan izgubil veliko krvi, mu je policist s srčnim, požrtvovalnim in hrabrim dejanjem ter s strokovnim nudenjem pomoči rešil življenje,« še poročajo celjski policisti. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice