Vzrok iztirjenja še ni znan. Policisti in kriminalisti opravljajo ogled in zbirajo obvestila. Po novejših informacijah je bilo na vlaku okoli 200 potnikov.

Nedaleč pred Železniško postajo Rimske Toplice so danes, nekaj po 10. uri, iztirila dva madžarska vagona mednarodnega potniškega vlaka, ki je vozil v smeri proti Celju. Po svežih podatkih je bilo na vlaku okoli 200 ljudi. Nihče od potnikov ni bil poškodovan.

Železniški promet je v celoti ustavljen. Železniška proga proti Celju oziroma Mariboru je zaprta, po besedah prvega moža Slovenskih železnic Dušana Mesa bo predvidoma odprta okoli 17. ure.

Kot je v izjavi za medije še pojasnil generalni direktor Slovenskih železnic Mes, so uradni preiskovalci ministrstva za infrastrukturo še na terenu, »kar pa so preverili strokovnjaki Slovenskih železnic, je dejstvo, da ni napaka na infrastrukturi«.

Neuradno je bilo že dopoldne slišati, da vzrok za nesrečo ni infrastruktura, ampak bi lahko šlo za napako na vagonih.

Škoda verjetno blizu pol milijona evrov

Po Mesovih besedah je sicer napaka »najbrž« na voznih sredstvih, po vsej verjetnosti na vagonih. Ob tem je dodal, da v mednarodnem potniškem in tovornem prometu za vagone skrbijo prevozniki sami, so pa tehnično pregledani vedno na cilju.

Škoda po njegovih ocenah ni velika, nastala je predvsem na infrastrukturi, verjetno bo blizu pol milijona evrov.

Za škodo bo odgovarjal povzročitelj nesreče. »Vsak prevoznik ima svoje zavarovalne police in glede tega nikoli ni težav,« je še pojasnil Mes.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice