Kriminalisti opravljajo hišne preiskave na območju ljubljanske in mariborske policijske uprave, tako v zasebnih kot državnih prostorih, zaradi suma kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja.

»Današnje aktivnosti kriminalistov so usmerjene v zbiranje obvestil in dokazov zaradi potrditve utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po III. odstavku 257. člena, ki so ga osumljene štiri fizične osebe,« so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana. Na terenu je 30 kriminalistov.

Preiskave potekajo na sedmih lokacijah. Po informacijah Siol.net so kriminalisti obiskali obiskali nekdanjo državno sekretarko na ministrstvu za izobraževanje Andrejo Barle Lakota, ki je zdaj zaposlena na ministrstvu za delo. Preiskovali naj bi domnevno sporno plačilo zdravilcu in ezoteriku Rubenu Papianu.

Po poročanju Siol.net naj bi ministrstvo pod ministrovanjem Igorja Lukšiča zdravilcu in ezoteriku Rubenu Papianu plačalo 70.000 evrov za študije, katerih avtor naj ne bi bil. Zelo naj bi bile podobne knjigam, katerih avtorica je Andreja Barle Lakota.

Po poročanju Večera naj bi hišne preiskave danes potekale še na Pedagoškem inštitutu in Šoli za ravnatelje.

Osumljeni so štirje ljudje, so še sporočili iz ljubljanske policijske uprave. Za zdaj nobeni osebi ni bila odvzeta prostost.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice