Slika je simbolična.
Okoliški policisti so pretekli dan imeli polne roke dela.

V Mariboru so obravnavali vlom v vikend. Neznani storilec je skozi balkonska vrata vlomil v vikend v Metavi na območju Mestne občine Maribor. Iz vikenda je odtujil več kosov zlatnine in ure ter povzročil škode za približno 1500 evrov. 

Na mejnem prehodu Gruškovje so policisti na podvozju tovornega avtomobila odkrili državljana Pakistana, ki se je skušal izogniti mejni kontroli. Predan je bil hrvaškim policistom. 

Huda prometna nesreča na Gruškovju

Včeraj, ob 12.13 se je na avtocesti A4, približno 250 metrov pred mejnim prehodom Gruškovje v smeri Hrvaške zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 

58-letni državljan Češke je peš prečkal vozišče avtoceste v trenutku, ko se je iz njegove leve strani pripeljal 42-letni voznik tovornega vozila iz Bosne in Hercegovine. 

Voznik je trčil v pešca, ki je padel po vozišču in zaradi hudih telesnih poškodb na kraju umrl. Policisti bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj. 

Kaj se je še dogajalo?

Policisti Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so, med 6. uro včeraj in 6. uro danes, na interventno številko 113 prejeli 438 klicev, od tega 109 takšnih, da je bilo  potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

  • 13 novih kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo tatvine,
  • 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so bile 3 osebe lahko telesno poškodovane,
  • 13 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 7 povoženj živali,
  • 11 kršitev javnega reda in miru, in sicer 8 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih,
  • 3 požare,
  • 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozilo, katerega je vozil.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice