Mariborski policisti so odkrili doma narejeni eksplozivni sredstvi, za kateri je bombni tehnik ugotovil, da sta mnogo močnejši celo od topovskega udara.

Včeraj, okoli poldneva so občani mariborske policiste obvestili, da so pred stanovanjskim blokom na Mlekarniški ulici v Mariboru našli dva, v papir zavita, verjetno topovska udara. Kot sporočajo iz Policijske uprave Maribor so policisti na kraju ugotovili, da gre za dve, po videzu neobičajni eksplozivni telesi z vžigalno vrvico. Na kraj so poklicali bombnega tehnika iz specialne enote polciije.

Eksplozivno sredstvo močnejše od topovskega udara

Ta je ugotovil, da gre za dve doma narejeni eksplozivni sredstvi z vžigalno vrvico, vse skupaj zavito v papir. Takšno eksplozivno oziroma pirotehnično telo je močnejše od topovskega udara. Obe eksplozivni sredstvi je bombni tehnik odnesel na uničenje. 

Policija: Opozorila ne zaležejo

"Kljub mnogim, zelo nazornim opozorilom zdravnikov, policije, medijev, društev za zaščito živali in še mnogih drugih ter tudi posameznikov, do kakšnih posledic lahko privede rokovanje s takimi predmeti, še posebej domače izdelave, se očitno nekateri še vedno lahkomiselno požvižgajo na to. Zato naj ne bo odveč, če še enkrat ponovimo, da so lahko posledice uporabe takih sredstev nepopravljive in lahko za vedno zaznamujejo naša življenja," ogorčeno znova opozarjajo policisti.

Ob tem si niti pomisliti ne upajo na posledice, ki bi jih povzročilo tako sredstvo, če bi ga našel kak otrok ali mladostnik in ga zaradi svoje neizkošenosti nehote aktiviral.

FOTO:  PP Maribor II

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
patria (nepreverjen)

in bom ponovno z veseljem čitali, kako je kateremu bedaku odtrgalo prste ali dlan.

Starejše novice