Včeraj smo poročali o množičnem pretepu v soboški bolnišnici, zdaj pa je znanih nekaj več podrobnosti.

Spomnimo, da je včeraj v popoldanskih urah prišlo do pretepa v soboški bolnišnici, v katerega sta bili udeleženi dve skupini moških, po neuradnih informacijah naj bi bili iz vasi v občini Beltinci. Zdaj je že jasno, da je bilo udeleženih več kot deset oseb.

»Policisti smo včeraj okrog 15. ure prejeli več prijav kršitev javnega reda in miru v prostorih Splošne bolnišnice Murska Sobota. Z ogledom kraja in po prvih zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je prišlo do množične kršitve  javnega  reda in miru, v kateri je sodelovalo več kot deset oseb. Tri osebe  so  bile  lahko  telesno  poškodovane  in odpuščene v domačo oskrbo. Pridržan ni bil nihče. Policisti  nadaljujemo  z  zbiranjem  obvestil.  Več  informacij  vam  bomo posredovali po vseh zbranih obvestilih,« so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Solzivec bi lahko bil usoden za pacientko

Ob tem so nam iz soboške bolnišnice sporočili, da je bil v obračunu lažje poškodovan tudi njihov varnostnik.

»Takšno obračunavanje je nedopustno, v času pretepa je potekala ena nujna intervencija. Nihče od drugih pacientov, razen vpletenih v pretepu, ni bil poškodovan,« so ob tem še sporočili iz Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Več o nujni intervenciji, ki je v tem času potekala, je včeraj v oddaji Odmevi povedal Danijel Grabar, direktor soboške bolnišnice.

»Ravno v ambulanti ob tej čakalnici je osebje oživljajo pacientko z zastojem srca in dejansko pomeni tak dražilni plin zelo hudo nevarnost, tudi lahko smrtno, za takega pacienta«.

Starejše novice