FOTO: Delo.si
Policisti bili na sumljivega moškega in pozabljen nahrbtnik opozorjeni že pred ugrabitvijo avtobusa.

Pred nekaj dnevi smo poročali o 49-letnemu Kranjčanu, ki je minuli četrtek v centru Ljubljane vstopil na avtobus mestne linije 6B, namenjen prodi Dolgemu mostu, in voznika z grožnjami in izvijačem prisilil, da odpelje proti avtocesti. 

Potniki, ki so bili v tistem času na avtobusu, so se umaknili v zadnji del avtobusa, ena izmed potnic pa je od dogajanju obvestila policijo. Avtobusni voznik je vklopil vse štiri luči, zapeljal skozi rdečo luč in mahal patrulji, ki je nato vozilo ustavila.

Osumljenec je takrat izstopil in začel bežati, a so ga policisti zunaj avtobusa obvladali, pri tem pa uporabili sredstva za vezanje in vklepanje, telesno silo, strokovni prejem in plinski razpršilec. Takrat je Kranjčan pričel izgubljati zavest in kljub pomoči reševalcev na kraju umrl.

Našli ugrabiteljev nahrbtnik. So za smrt krive droge?

Sodna obdukcija, ki bo razkrila vzrok smrti, še ni zaključena. So pa policisti v nahrbtniku 49-letnika, ki ga je pustil na drugem avtobusu, našli manjše količine konoplje in amfetaminov, poroča STA.

Že pred dogajanjem na mestnem avtobusu je policija dobila podobno prijavo voznika avtobusa, ki je peljal iz Ljubljane proti Kranju. Ta jim je povedal, da je bil na avtobusu moški, ki je po telefonu ves čas omenjal »specialce, nato pa izvlekel izvijač in z njim začel mahati«. 

Nato je v Ljubljani izstopil na prvi postaji, a za seboj pustil nahrbtnik. Po njegovi vsebini pa so policisti nato ugotovili, da gre za istega moškega.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice