V sobotnem napadu tajskega vojaka v nakupovalnem središču v tajskem mestu Nakhon Ratchasima je bilo ubitih najmanj 26 ljudi, preden so tajski ostrostrelci ubili tudi napadalca.

Poročali smo o strelskem napadu vojaka, a zaenkrat še ni povsem jasno, zakaj se je ta odločil za strelski pohod, oblasti pa domnevajo, da je v ozadju spor zaradi prodaje hiše, poroča STA.

Po poročanju STA je danes tajski premier Prayut Can-O-Cha sporočil, da so bili med žrtvami napadalca večinoma civilisti in varnostniki v nakupovalnem centru. Najmlajša žrtev je bil 13-letni deček. Še najmanj 57 ljudi je bilo ranjenih.

Potem ko je vojak začel strelski pohod, so policisti in vojaški specialci nakupovalno središče takoj obkolili in skušali nevtralizirati napadalca. A so za to rabili kar 17 ur. Medtem pa so ujeti nakupovalci skušali pobegniti iz stavbe.

»Kaj takega Tajska še ni doživela in pričakujem, da tudi ne bo več,« je dejal premier Prayut pred bolnišnico, v kateri so namestili ranjene v incidentu.

Premier, ki je bil nekdaj načelnik generalštaba tajske vojske, je povedal, da naj bi imel napadalec »osebne težave«, in sicer zaradi sporne prodaje hiše, še poroča STA.

Šlo naj bi za nižjega podčastnika z imenom Jakrapanth Thomma, starega 32 let. Nameščen je bil v bližnji vojašnici, kjer je ukradel mitraljez M60, več pušk in streliva. Pri tem naj bi ubil svojega poveljnika in več vojakov, ki so stražili orožje. Zatem je ukradel še vojaško vozilo in se podal na strelski pohod.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice