Policisti so imeli kar nekaj dela s tujci, ki so želeli na nedovoljeni način vstopiti v Slovenijo.

Ob 7.55 uri so policisti PP Gorišnica med opravljanjem nalog varovanja državne meje v kraju Gruškovec v občini Cirkulane, izsledili in prijeli štirinajst tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili štirje državljani Bangladeša, štirje državljani Pakistana, trije državljani Afganistana in trije državljani Italije. Dva državljana Pakistana in trije državljani Afganistana so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom, ostali državljani Bangladeša in Pakistana pa bodo po policijskem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. 

Trije državljani Italije, kateri so osumljeni kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, so bili pridržani in bodo po policijskem postopku privedeni k dežurnemu preiskovalnemu sodniku. 

V notranjosti tovornega prevoža prevažal tujce

Včeraj ob 14.40 uri se je na mejni prehod Gruškovje pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih številk. Pri pregledu notranjosti vozila je bilo ugotovljeno, da se v notranjosti tovornega prostora nahaja pet tujcev, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. 

V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Afganistana. Vsi tujci so bili po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organov.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pomoč in finan… (nepreverjen)

Zasebno in zavarovano posojilo
Lahko vam pomagam dobiti posojilo, financiranje ali naložbo. če vas zanima, prosimo, odgovorite za več podrobnosti.
E-naslov: [email protected]
Hvala vam

Starejše novice