Policisti policijske uprave Maribor so imeli minuli konec tedna polne roke dela. Obravnavali so krajo koles, nedovoljeni prehod državne meje, pa tudi požar in prometne nesreče.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 208 klicev, od tega 48 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • devet kaznivih dejanj,
  • štiri prometne nesreče I. kategorije,
  • eno prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala,
  • tri povoženja živali,
  • dvema kršiteljema cestno-prometnih predpisov soo zasegli vozili, ki sta ju vozila,
  • štiri prijave kršitev javnega reda in miru, vse v zasebnih prostorih,
  • en požar.

Iz novih vozil odtujil kolesa

Neznani storilec je med 22. in 23. majem, na bencinskem servisu v Vosku, s parkiranega tovornega vozila, ki mu je bilo pripeto priklopno tovorno vozilo, na katerem so bila naložena nova tovorna vozila znamke Scania, odtujil dve novi rezervni in štiri zadnja pogonska kolesa. Materialna škoda znaša koli 3.000 evrov.

Dve prometni nesreči na istem mestu

Včeraj popoldne sta se v Bratislavcih zgodili dve ločeni prometni nesreči, ena za drugo. Eden od obeh voznikov se je lahko telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico Ptuj.

Do nesreč je prišlo, ko sta dva voznika osebnih avtomobilov vozila eden za drugim. Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje je prvi zapeljal na desno bankino, od tam pa bočno zdrsel v ribnik, kjer je vozilo potonilo. Nepoškodovani voznik je sam izplaval.

Na istem mestu je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje desno z vozišča zapeljal tudi drugi ter se z vozilom prevrnil na travniku. Ob tem, se je lahko telesno poškodoval. Elektronski alkotest je pokazal, da sta imela v organizmu, prvi 0,57 mg/l, drugi pa 0,56 mg/l alkohola. Policisti so obema odvzeli vozniški dovoljenji in jima izdali plačilna naloga.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj popoldne so imeli policisti v postopku državljana Bosne in Hercegovine z urejenim bivališčem v Sloveniji in državljanko Slovenije, ki sta na območju Policijske postaje Gorišnica, z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja. Policisti so jima izdali plačilna naloga. 

Zaradi olja na štedilniku se je vnel velik požar

Včeraj zgodaj popoldne je izbruhnil požar v mansardnem stanovanju stanovanjske hiše v Slivnici pri Mariboru. Gospodinja je namreč na delujočem plinskem štedilniku pozabila olje v katerem je pred tem cvrla. Požar se je razširil na pohištvo. Pogasili so ga gasilci.

Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša približno 10.000 evrov. Oba lastnika stanovanja sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v Univerzitetni klinični Maribor na pregled zaradi vdihovanja dima. Policisti bodo o vseh ugotovitvah podali poročilo pristojnemu tožilstvu. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice